Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Alapos zakóval kezdett az FKC Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 03.
Nem sikerült rácáfolnia a papírformára, egyúttal ETO-fóbiáját sem levetkőznie az FKC női kézilabda csapatának az NB I -es szezon nyitányán. A felkészülési időszakban bíztatóan szereplő fehérvári együttes ismét túl könnyen adta meg magát a Győrnek.

 

Az első félidőben még viszonylag jól tartotta magát Bakó Botond vezetőedző alakulata, aztán egyre nagyobbá vált a különbség, s végül fölényes, 30-21 -es vendégsiker született a Köfém csarnokban. A gyenge kezdés előnye, hogy a "mumus" letudva, s most sorra jönnek azok a meccsek, amelyeket illik megnyernie az FKC hölgyeinek.

A fehérvári csapat legutóbb 2007 januárjában verte meg az ETO-t, s az elmúlt 5 évben a legkisebb különbségű veresége is 7 gólos volt a kétszeres BL-győztes ellen, ellenben 20 gól feletti (ebből egyszer 28 !!!) brutális zakó többször is előfordult...

Ahhoz, hogy a terveket, a legjobb 4 közé kerülést elérje a Bakó-gárda, igazából nem a győrieket kell megvernie, hanem a közvetlen riválisokat és főképp a mezőny hátsó felébe tartozó egyleteket, ami az elmúlt idényben nem mindig ment.

A sorsolás most kedvez a fehérvári lányoknak, ugyanis sorrendben következik a Budaörs (idegenben szeptember 8, kedd 18 óra, TV: M4), Mosonmagyaróvár (o), MTK (i), DVSC (o), tehát a papírforma alappján könnyen lehet két és fél hét alatt egy 4-1 -es győzele-vereség mutatója a csapatnak, s máris az élmezőnybe röpülhet, növelheti az önbizalmát is, amire bizony a Fradi ellen idegenben, majd a két hazai rangadón a Dunaújváros és Vác ellen szükség is lesz, nem kevésbé az ezeket követő siófoki rangadón és az Érd ellen a Köfémben.

A feladat adott, de ahhoz, hogy sikeresen abszolválja azt majd az FKC, a következő 4 mérkőzését meg kell nyernie! Botlás nem fér bele, külöben marad a langyos víz, a középszerőség...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >