Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Akkreditált klub lett az FRC
Akkreditált klub lett az FRC Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 03.

Image

Bár ez nem jár egyéb előnyökkel, szakmailag mindenképpen elismerés a Fehérvár Rugby Club számára, hogy akkreditált egyesület lett. A Köfém Sporttelepen található klubházra büszkén ki is helyezték a minősítést jelző táblát. Az Angol és a Magyar Rögbi Szövetség közös programja alapján (UNITY) a legszigorúbb követelményeknek is megfelelt az idén szeptember 19 -én 30. születésnapját ünneplő FRC. A külföldi szakemberek két alkalommal is megtekintették az egyesület munkáját. A minősítés nagy megtiszteltés egy magyarországi rögbi klub számára.

 

 

A sportág olimpiai (7-es) bajnoksága szeptember 5-én kezdődik a férfiak, míg szeptember 13-án a hölgyek számára. A Fehérvár Rugby Club női csapata címvédőként és esélyesként lép pályára, az elmúlt évtizedben (a hagyományos 15 fős rögbiben) nem túl sikeres, ám hatalmas múlttal rendelkező férfi alakulata pedig a tavalyi negyedik helyén próbál majd javítani, amire minden esélye megvan, hiszen több friss igazolás, illetve a sérültek felgyógyulása is dobogós esélyekkel kecsegtet.

Októberben a World Rugby, a Nemzetközi Rögbi Szövetség világméretű "Get into Rugby" programjának keretében ismét külföldi szakember érkezik, aki  több napon keresztül a klub iskolai helyszíneken végzett utánpótlás munkáját fogja megtekinteni és segíteni. - tájékoztatott Gyolcsos Ferenc, az FRC egyik edzője, ügyvezető alelnöke.

Mi is az Olimpia Rugby?

A hagyományos, 15 fős "ősrögbi" 7 fővel játszható, gyorsabb verziója, amelyet tulajdonképpen azért kezdtek el játszani jó néhány évvel ezelőtt, mert a "nagy testvérrel" a sportágnak nem volt esélye bekeülni az olimpiai játékok programjába. A 7-es verzió viszonylag rövid idő alatt teret hódított, s sikerrel kandidáltak vele a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is, hiszen ez a verziót felvették az ötkarikás sportágak közé!

A honi szövetség tájékoztatása szerint itthon a hat fordulós 7-es klubrögbi (olimpiai rögbi) bajnokság a sportág erősítését célozza és segíti a felnőtt, valamint az U19-es válogatott eredményes szereplését.

Az őszi fordulók:

2014. november 16. Kecskemét
2014. november 23. Százhalombatta,
2014. november 29. Szeged

Tavaszi terv:

2015. május 17.
2015. május 24.
2015. május 31.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >