Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hétfőtől folytatódik a parlagfüves területek légi felderítése
Hétfőtől folytatódik a parlagfüves területek légi felderítése Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2015. szeptember 07.
A Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársai szeptember 7-étől, hétfőtől folytatják a parlagfüves területek helikopteres felderítését. Ennek kapcsán sor kerül a már ellenőrzött területek bizonyos részeinek utóellenőrzésére, illetve a megye északi felének azon részeinek ellenőrzésére, ahol az idén még nem volt légi felderítés.
 
 
A parlagfű elleni kötelező védekezést törvény írja elő. A földhasználók és földtulajdonosok, valamint a gazdálkodó szervezetek feladata minden év július 1-e után a parlagfű-virágbimbó kialakulásának megakadályozása.
 
A parlagfüves területek felderítését és az eljárások lefolytatását végző hatóságok célja továbbra sem a magas bírságok kiszabása, hanem az allergiás megbetegedésben szenvedő emberek érdekében a megye területén a parlagfű fertőzöttség visszaszorítása, a parlagfű-pollenszórás és -magképződés lehető legnagyobb mértékben történő megakadályozása.
 
A földhasználók és földtulajdonosok, valamint a gazdálkodó szervezetek feladata minden év július 1-e után a parlagfű-virágbimbó kialakulásának megakadályozása, illetve ezt követően, időszakos, szükségszerű irtásokkal, kaszálásokkal a parlagfűmentes állapot fenntartása, a növény virágzásának a végéig.
 
A július végi légi felderítések aránylag kedvező képet mutattak, az elmúlt évinél kevesebb intézkedésre volt szükség. A szakemberek bíznak a földhasználók további pozitív, cselekvő hozzáállásában.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >