Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Mestermű elsőre: A hetedik gyermek
Mestermű elsőre: A hetedik gyermek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 08.
Mint arról elsőként adhattunk hírt néhány hete, Mary T. Csajághy alkotói pályafutása új, eddig ismeretlen, izgalmas szakaszához érkezett: gyermekkönyvei után első felnőtteknek szóló művével, egy családi indíttatású kisprózával rukkolt ki.

 

A hetedik gyermek című könyv a Garbo kiadó gondozásában jelent meg, s már rendelhető a legnagyobb könyvhálózatok weboldalain. Maga a történet teljes mértékben valóságos, alkotója édesanyjához és rajta keresztül családjához kötődik. Fájdalmasan szép, megindító történet kitartásról, családról, szeretetről és szerelemről. Olyan, amely garantálja az izgalmat, a beleélést, a mosolyt és a könnyeket is annak, aki a könyvet kezébe veszi.

 


 

"Ez a kispróza a tisztelet jegyében született, Édesanyám emlékére. Viszontagságos, ám annál gazdagabb, szeretetteljes élete késztetett arra, hogy tollat ragadjak és megírjam történetét. Életútja példaként szolgálhat az utókor számára állhatatosságból, kitartásból, emberségből" - mondta Mary T. Csajághy.

- Bezárom a rácsot, két kulccsal. Becsukom az ajtót, szintén két kulccsal, majd a biztonsági pántot is ráfordítom. Két perc múlva ellenőrzöm, biztosan bezártam-e mindent. Rácsok mögött élünk, a szomszédunkról csak annyit tudunk, hogy öreg, a titkainkat pedig sokszor még magunknak is félünk megosztani. S miközben a világ éppen készül magát falak mögé zárni, addig Mary T. csajághy első, hosszabb lélegzetvételű prózájában bátran feltárja olvasói előtt családjának életét. Nem beszél mellé akkor sem, amikor a halálról ír, de örömteli pillanatok is szép számmal akadnak A hetedik gyermek című szívbemarkoló kisprózában.

A szerző nem titkolt célja, hogy szeretett édesanyjának állítson emléket elbeszélésével, s úgy érzem, ezt a célt sikerült elérnie. Ráadásul az édesanya, Teréz élete nem csupán családtagjai számára lehet példa, hanem bárkinek, aki éppen feladni készül. Ha kézbe veszik A hetedik gyermeket, garantáltan nem teszik majd le, amíg az utolsó betűhöz nem érnek. - írja ajánlásában a könyv szerkesztője.

A könyvről hamarosan újabb részleteket osztunk meg olvasóinkkal. A hetedik gyermek címü kiadványt augusztus 31-től keressék a könyvesboltok polcain és a webshopok kínálatában. A szerző weboldala: www.mesebolcso.redsign.hu

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >