Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új futballpálya Fehérvárcsurgón
Új futballpálya Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 08.

Image

Még az idén új focipályán sportolhatnak a fehérvárcsurgói iskolások. A közel 240 millió forintból megvalósuló „A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélykert helyreállításának első üteme: A kastély környezete és a tó helyreállítása” című projekt keretében nemcsak a megújult kastélykertet élvezhetik a látogatók, hanem egy új, modern, élőfüves labdarúgópályát is létrehoznak a kastély területén.

 

 

Csaknem 240 millió forintból valósul meg „A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélykert helyreállításának első üteme: A kastély környezete, és a tó helyreállítása” című projekt. A beruházás részeként már egy jelentősen felújított kastélykertben sétálhatnak a kikapcsolódásra vágyók, hamarosan pedig egy újabb projekt-elemnek örülhetnek a látogatók, pontosabban a fehérvárcsurgói diákok: egy teljesen új labdarúgópálya várja a sportolni vágyókat ehelyütt!

„Egy korábban engedély nélkül kialakított rossz minőségű, de a helyi sportegyesület által használt labdarúgópálya akadályozta a park műemléki helyreállítását.” – nyilatkozták lapunknak a projektgazdák – „A pálya kiváltása ezért elengedhetetlenül fontos volt mind a park felújítása, mind a minőségi sport feltételeinek megteremtése céljából.”

Mint mondták: Az új futballpályát az egykori Termelőszövetkezet ipartelepén alakítják ki. A beruházás célja egy modern, szabványos méretű, élőfüves labdarúgópálya létrehozása, és a megfelelő kiszolgáló helységek, például iroda, vizesblokk és öltözők kialakítása az MLSZ által elfogadott telepítési terv szerint.

Az új sportlétesítmény üzemeltetését a területet külön megállapodás szerint hasznosító Károlyi József Alapítvány a helyi önkormányzattal és a labdarúgó egyesülettel együttműködve kívánja megvalósítani, melyhez a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai segítségére is számítanak.

Az eddigi munkálatok során már felújították a kerti építményeket, a kő- és fahidakat, a kerti sétányokat, és a park növényállományát is, valamint helyreállították a park egyik fő értékét adó tavat, és a szigeten található gloriette-et.

„A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélykert helyreállításának első üteme: A kastély környezete, és a tó helyreállítása” című, KEOP-3.1.2/2F/09-11-2013-0002 azonosító számú parkfelújítási projekt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. koordinálásában, az Európai Unió közel 240 millió forintos támogatásából valósul meg, mellyel a történeti kastélykert végre visszanyerheti eredeti fényét. Ehhez a pályázathoz kapcsolódik a futballpálya áttelepítésének okán az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának támogatása, mely hozzájárul a sport térségfejlesztésben betöltött szerepének növeléséhez.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >