Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Magyar-román: kevés foci, 1 pont
Magyar-román: kevés foci, 1 pont Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 07.

Image

Küzdelmes, jó iramú, de kevés helyzetet hozó, nem túl színvonalas összecsapáson 0-0 -ra végződött a Magyarország - Románia európa-bajnoki selejtező labdarúgó mérkőzés. A mieink végig lelkesen, jól küzdöttek, ám igazán nagy ziccerük alig akadt - éppen úgy mint a románoknak -, így igazságosnak mondható a döntetlen, amely igazából az északíreknek jó, mivel nyerni tudtak 3-1 -re Ferőer ellen idegenben, így átvették a vezetést az F-csoportban.

 

Nekünk hétfőn nyerni kell ahhoz Észak-Írországban, hogy maradjon esélyünk a közvetlen kijutást eredményező első két hely egyikére.

Az első félidőben kicsit a románoknál volt többet a labda, ám hamar kiderült, hogy a magyarok ezúttal felveszik a kesztyűt, bátran, keményen játszottak, igaz, helyzetekben ez nem mutatkozott meg, de legalább volt tartása a csapatnak, ami már egyértelmű fejlődést mutat. Románia gyakran próbálkozott távoli lövésekkel, míg Tőzsérék inkább előreívelt labdákkal próbáltak operálni. Egyik sem sikerült túl jól, így egy mellé szálló Dzsudzsák szabadrúgáson, egy hasonlóképpen (nem)sikerült Nikolics lövésen és egy váratlan Szalai löketen kívül - amit szépen védet Tatarusanu - nem jegyezhettünk fel egyéb hazai lehetőséget. A románoknál is egy veszélyes szabadrúgást - Keserü nem sokkal fölé bombázott - , és a már említett távoli próbálkozásokat lehetett számba venni, mást nem.

A félidő közepén Juhász Rolandot le kellett cserélni, kiújult korábbi lovaglóizom-sérülése. Még kérdéses, mennyire komoly a dolog, mivel ebben a szezonban már nem először sérült meg a Videoton remek védője, s klubcsapata és a válogatott tekintetében sem mindegy, mennyit kell kihagynia.

MLSZ hun ro2 joA második félidőben már kevesebb volt az ívelgetés és a távoli lövések száma is csökkent, ugyanakkor a küzdelem és - időnként - a feszültség egyre nagyobb lett a pályán, szépen röpködtek is a sárga lapok. MJindkét oldalon 3-3 alkalommal villant a kártya a német Brych kezében. Egyébkén egy éppencsak mellé szálló Guzmics fejes és egy gyengére sikeredett Stieber lövés jelentett nekünk esélyt a gólszerzésre, míg a románoknál Torje okozott sok gondot a mieinknek, hol kicselezett mindenkit és harcolt ki szabadrúgást nagyon jó helyről (Keserü ezt is fölé durrantotta), hol pedig maga lőtt kapura, de Király védett, illetve egyszer mellé trafált.

Összességében a döntetlen megfelelt a játék képének. Egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet, s egyik sem szolgált rá arra, hogy pont nélkül jöjjön le a pályáról...

Folytatás hétfőn 20:45 -kor Belfastban, ahol egy győzelemmel teljesen nyilttá tennénk a két közvetlen továbbjutó hely sorsát, ugyanakkor, ha nem szerzünk 3 pontot, a pótselejtezős 3. helyre erős sanszunk marad, de a kijutásra reálisan nem sok...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >