Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Fehérvári katonahősök előtt tisztelegnek a Gyergyó emlékparkban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 09.
A Magyar Királyi 3. Szent István Gyalogezred 71 évvel ezelőtt, Gyergyószentmiklóson elesett katonahőseire emlékeznek Székesfehérváron. A tiszteletadásra szeptember 9-én, szerdán 17.00 órakor a Gyergyó emlékparkban kerül sor, melyet tavaly avattak fel a Királysor és a Géza utca sarkán.

 

 

A Magyar Királyi 3. Szent István Gyalogezred Tábori Pótezredének 159 katonája esett el 1944. szeptember 7-én Gyergyószentmiklóson, a Gac oldalban. A második világháborús tragédiát követően a gyergyói emberek eltemették a hősi halottakat. A tiltás ellenére gondoskodtak a nyughelyekről és generációról generációra továbbörökítették a fehérvári honvédek helytállását. A katonahősök tiszteletére tavaly szeptemberben emlékparkot alakítottak ki a Királysor – Géza utca kereszteződésében. A parkban elhelyeztek egy Gyergyószentmiklós által felajánlott kopjafát, Sukoró önkormányzata pedig egy emlékkövet adományozott a városnak.

Székesfehérvár Önkormányzata megemlékezéssel egybekötött tiszteletadást szervez szeptember 9-én, szerdán 17.00 órakor a Gyergyó emlékparkban. Az eseményen részt vesz Deák Lajosnéönkormányzati képviselő és Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, országgyűlési képviselő. A megemlékezésre tisztelettel várnak minden érdeklődőt!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >