Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
VÁROSRÉSZEK TITKAI - EGY SOHA BE NEM MUTATOTT FILM Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 09.

Image

A Fehérvári Topográfiai Műhely munkatársai a Várkörút-miniprojekt nagysikerű városrészi sétáinak folytatásaként a Rác utcában kezdték meg Városrészek titkai című programsorozatukat, amelynek második állomása a szerb ortodox templom. . Az érdeklődők szeptember 9-én 15 órától a templomban tekinthetik meg Kovács Jenő órásmester, Magyarits András és Bobory Zoltán 1987-ben készített, eddig még bemutatásra nem került városvédő filmjét a Rác utcáról.
 
A Palotavárosban, tízemeletes panelházak tövében húzódik a 80-as évek óta skanzenként megőrzött Rác utca, központjában a szerb ortodox templommal és néhány, az egykori Rácváros hangulatát megőrző, a hagyományos népi építészet elemeit tükröző épülettel.
 
A Rác utcai Skanzen példás helyreállításáért 1989-ben Székesfehérvár megkapta a műemlékvédelem Európa-díját. Kovács Jenő órásmester, Magyarits András és Bobory Zoltán 1987-ben készített, eddig még bemutatásra nem került városvédő filmje a helyreállítás időszakában készült, erről állít emléket.
 

 
Lehotzki Ildikó elmondta, hogy a filmet, amely a Székesfehérvár Belvárosával és a Rác utcával foglalkozik, szeptember 9-én 15 órától láthatják az érdeklődők.
 
Ehhez előzetes regisztráció is szükséges, amit a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen lehet megtenni.
 
Az ingyenes programhoz idegenvezetés is tartozik, Sándorovits László, a Szerb Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mutatja be a szerb közösség és a templom történetét.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >