Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Átadták a Volán Fehérvár Öttusa Központ lovardáját
Átadták a Volán Fehérvár Öttusa Központ lovardáját Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. szeptember 10.

Image

Tovább fejlődtek a székesfehérvári sportlétesítmény-feltételek. Az Alba Volán SC öttusázói mostantól még komfortosabban érezhetik magukat hazai környezetben. Szerda délután került sor a Börgöndi úti telepen épített új lovarda ünnepélyes átadására.

 

Az idei sportberuházások keretében Székesfehérvár Önkormányzata nyolcmillió forintos támogatással járult hozzá az Alba Volán SC Öttusa Szakosztálya által kezdeményezett infrastruktúra-fejlesztéshez. A szakosztály egy 80 millió forintos állami támogatást nyert a Börgöndi úti lovarda kiépítésére. Az ünnepélyes átadás után lovasbemutatón vehették birtokba az új pályát az ifjú tehetségek.

 

 

 



Örömteli eseményen gyűltek össze a sport és az öttusa szerelmesei az Alba Volán Sport Club székhelyén. Székesfehérvár évtizedek óta a magyar öttusa egyik legmeghatározóbb fellegvára. A Volán Fehérvár Öttusa Szakosztály az elmúlt évtizedekben számos csodálatos eredményt ért el, emellett kiváló versenyeket rendezett és az utánpótlás-nevelő munkában is jelentős érdemeket szerzett. A volánosok bizalommal tekintenek a jövőbe is, ennek részeként folyamatosan fejlesztik a minőségi szakmai munkát biztosító infrastrukturális-feltételrendszert is. Az egyesület ennek apropóján pályázott saját lovarda építésére, amely a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által kiemelt sportágak fejlesztési elképzeléseinek támogatásából, valamint Magyarország Kormánya által meghatározott állami támogatásból valósult meg. A Magyar Öttusa Szövetség támogatásával a pályázatot sikeresnek ítélték meg, így elnyerték az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított 80 millió forintos támogatást. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata – amely az Volán Fehérvár Öttusa Szakosztály főtámogatói közé tartozik – további 8 millió forintos támogatást nyújtott a beruházáshoz.

 


 

dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a jövő generációjának a szerepét hangsúlyozta beszédében. „Ez a csodálatos komplexum a gyermekek jövőjének érdekében készült el egy hatalmas összefogásnak köszönhetően. Magyarország Kormánya, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Öttusa Szövetség, a Magyar Olimpia Bizottság, az Alba Volán SC Öttusa Szakosztálya, valamint Székesfehérvár Önkormányzata képes volt összefogni egy nemes cél érdekében. Nyilvánvalóan a szakma indította el azt a nagyszabású kezdeményezést, amelyhez mindenki azt a támogatást nyújtotta, amelynek köszönhetően ma itt lehetünk. Nem titok az sem, hogy már a továbblépés lehetőségeit boncolgatjuk, hiszen úgy érzem, ez az egységes fellépés a következő időszak fejlesztéseit is megalapozza. Azt kívánjuk, hogy azok a fiatalok, akik itt elkezdenek sportolni, miközben lelkileg és testileg is egészséges emberek lesznek, egyúttal soha ne felejtsék el hogy a sport milyen fontos szerepet játszik ebben. Hatalmas öröm, hogy ennek az együttműködésnek a város is részese lehetett. Egyúttal hitet teszünk amellett is, hogy a következő időszakban is támogatjuk majd az ilyen és ehhez hasonló fejlesztéseket.” – zárta ünnepi gondolatait dr. Cser-Palkovics András, aki beszéde után a középkori Székesfehérvárt ábrázoló metszet másolatát nyújtotta át Vörös Zsuzsannának. Mint azt dr. Cser-Palkovics András elmondta, az eredeti példány a polgármesteri irodában található, a másolatot pedig a város olyan fontos partnerei kapják meg, amelyek a Székesfehérvár múltját, jelenét és jövőjét is meghatározzák.

 


 

Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke beszédében kitért arra, hogy egy olyan örömteli eseményen vehetünk részt, amely egy fantasztikus összefogás eredményeképpen valósulhatott meg. „Ez a csodálatos komplexum a magyar és a székesfehérvári öttusa fejlődését is elősegíti majd. Külön boldogság számunkra, hogy Magyarország Kormánya kérésének eleget téve, egy olyan típusú fejlesztést sikerült végrehajtanunk, amely a sportág hosszútávú céljait szolgálják. Bizton állíthatom, hogy ez a létesítmény minden szempontból ilyen! Örülök annak is, hogy nagyon sok fiatal jött el a mai eseményre, hiszen ez is bizonyítja azt a megállapítást, miszerint Székesfehérvár fantasztikus bázisa lesz a jövőben is a hazai öttusának.” – tette hozzá Réczei Géza.

Fábián László, a MOB sportigazgatója kiemelte, hogy Székesfehérvár központi szerepet tölt be a honi öttusa életében. „Nagy örömmel látom, hogy komoly fejlődést sikerült elérni a székesfehérvári öttusában. A különböző versenyeken én magam is tapasztalom, hogy milyen sok fehérvári képviselteti magát ezeken a megmérettetéseken, értve ezalatt a legkisebbeket is. A gyerekek tehetségén és a szakmai vezetésen túl, az ilyen szép létesítmények is hozzájárulnak ahhoz, hogy Székesfehérvár a jövőben is a magyar öttusa egyik fellegvára lehessen.” – mondta Fábián László, Szöul olimpiai bajnoka, aki szintén kiemelte azt a ragyogó összefogást, amelynek köszönhetően elkészülhetett a lovarda.

 


 

Székesfehérvár egyetlen olimpia bajnoka, a 2004-es athéni ötkarikás játékokon aranyérmet szerző Vörös Zsuzsanna szakosztály igazgató szerint hatalmas előrelépést jelent a további fejlődésben a lovarda megépülése. „Bár nagyon szeretek első lenni, azért remélem, hogy a jövőben tovább nő a székesfehérvári olimpiai bajnokok száma. Első alkalommal köszönhetem meg a nagy nyilvánosság előtt azt a támogatást, amely hozzásegített minket az egy évtizeddel ezelőtt megálmodott célunk eléréséhez. Magyarország Kormánya, a Magyar Olimpiai Bizottság, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Magyar Öttusa Szövetség támogatása kellett ahhoz, hogy egy kiváló minőségű lovarda épülhessen az Alba Volán Zrt. jogutódjának, a KNYKK Zrt-nek a területén. Meggyőződésem, hogy ezen a pályán olyan minőségű munkát lehet majd elvégezni, amelyre mindenki méltán büszke lehet.” – közölte Vörös Zsuzsanna, aki szerint a jövőben olyan versenyeket is lehet majd rendezni a most átadott központi lovardánál, amely a város és az öttusa szakosztály hírnevét is öregbítik.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >