Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Megnyílt a Next Stop Üzletközpont
Megnyílt a Next Stop Üzletközpont Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. szeptember 10.

Image

Megnyitotta kapuit a Next Stop Üzletközpont az Auchannal szemben. Székesfehérvár lakosait 8 új üzlet szolgálja ki a jövőben a Bricostore helyén, valamint a nyitóhétvégén különböző programokkal kedveskednek a vásárlóknak. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Philippe Bresson ügyvezető igazgató és dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

Megnyitotta kapuit Székesfehérváron a Next Stop Üzletközpont az Auchannal szemben, a Bricostore helyén. Ezzel a Maroshegyen újabb 8 üzlet, az ALDI, a CCC, a dm, a Fressnapf, a Háda, a KIK, az Oázis Kertészet és a PEPCO várja a vásárlókat csütörtökön 9 órától.

Az ünnepélyes megnyitón Philippe Bresson ügyvezető igazgató, mint házigazda köszöntötte a megjelenteket, ismertette a projektet, annak előzményeit és a jövőbeli terveket. A Next Stop Üzletközpont mintegy 4500 m²-en, három éves zárva tartás után kezdi újra a kereskedelmi tevékenységet. Philippe Bresson büszkeségét fejezte ki, hogy a Bricostore-nak, amely ennek az új üzletközpontnak a helyén volt korábban, ő volt az igazgatója, és ő nyithatta meg 2004 márciusában, 11 évvel ezelőtt. Ezt követően megköszönte Székesfehérvár segítségét, figyelmét és támogatását, hiszen ez elősegítette, hogy a projekt eredményeképpen az üzletközpont megnyithatja kapuit.

 

 


„Nagyra értékeljük a város polgármesterének szándékát, amelyet minden találkozás alkalmával kinyilvánított számunkra a beruházási terveinkkel kapcsolatban, miszerint fontos, hogy a székesfehérváriaknak teljes körű kereskedelmi szolgáltatást tudjunk nyújtani, kínálni. Köszönetet szeretnék mondani a partnereinknek, hiszen 60-70 új munkahely jön itt létre, ez az adat nagy örömmel és büszkeséggel tölt el. Ez egyben további motivációt is jelent.” – mondta Philippe Bresson. Az ügyvezető igazgató az üzletközpont megnyitása kapcsán hangsúlyozta, hogy bízik a magyar piac potenciáljában. Jókívánságait fejezte ki abban a tekintetben, hogy a partnerek üzleti forgalmán beigazolódik majd a gazdasági növekedés. Ezzel a sikeres beruházással is megerősödve az anyacég Magyarországon további 2-3 kereskedelmi központ létrehozását tervezi.

A megnyitó ünnepségen dr. Cser-Palkovics András polgármester beszédét azzal kezdte, hogy köszönetnyilvánításképpen felidézte azt a korrektséget, amit a Bricostore vezetősége a bezárás előtt a város felé gyakorolt. „Az, hogy a nehéz döntés bejelentése előtt eljöttek a negatív hírrel, garancia volt számunkra, hogy biztosan mindent meg fognak tenni a helyzet megoldásáért – és ez szerencsére így is lett. Az üzletközpont megnyitása kapcsán most több szempontból örülhetünk: a legfontosabb ezek közül az új munkahelyek létrehozása. Csak azt kívánom, hogy ezek a munkahelyek egzisztenciális biztonságot és emellett jó csapatot is jelentsenek az itt dolgozóknak. Az üzletközpont okozta öröm másrészt pedig azzal függ össze, hogy Székesfehérvár tavaly a legnagyobb vásárlóerejű magyar város volt. Ennek a vásárlóerőnek áttételesen óriási szerepe van abban, hogy a városban utakat tudjunk felújítani, kultúrára, sportra, egészségügyre, oktatási intézményekre tudjunk költeni. A szolgáltatási színvonal növekedésével fejlődik Székesfehérvár is.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. Mint elmondta, a fehérvári gazdaság a magyar ipar egyik legjelentősebb központja, azonban jelenleg komoly munkaerőhiánnyal küzd sok szakterületen. Ennek feloldásához szükség van arra, hogy a város életminősége és az itt lévő szolgáltatások színvonala folyamatosan és nagymértékben emelkedjen; ennek pedig fontos része a kereskedelem, így az új üzletközpontok is.

 


A polgármester az ügyvezető igazgatónak végül köszönetképpen annak a metszetnek a másolatát nyújtotta át, amelynek az eredetije a Városházán található, a középkori Székesfehérvárt ábrázoló alkotás. Hagyományosan azoknak a partnerek kapják a szimbolikus ajándékot, akik együttműködésükkel segítik a várost. Az ünnepélyes megnyitót követően a megjelent vendégek megtekintették a kereskedelmi központ üzleteit. 

Csütörtöktől három napon át a Next Stop Üzletközpont látványos akciókkal és különböző programokkal kedveskedik a vásárlóknak: az árengedmények mellett kvízjáték, rádiós élő bejelentkezések és gyerekprogramok szórakoztatják a nyitóhétvége látogatóit.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >