Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Az Európ-liga győzelem a kulcs a világelit kapujához Nyomtatás E-mail
Írta: Karádi Zoltán   
2015. szeptember 10.

Image

A Görögország elleni kettős győzelemnek köszönhetően bejutott az Európa-liga döntőjébe a magyar női röplabda-válogatott, ahol majd a törökök lesznek a mieink ellenfelei. A finálé első mérkőzését szeptember 10-én, csütörtökön, 18:30-tól játsszák majd az Érd Arénában, míg a visszavágóra vasárnap 17 órakor kerül sor Izmirben.

 

A döntőbe jutás alkalmából tartott sajtótájékoztatót szerdán, a másnapi mérkőzés helyszínén a Magyar Röplabda Szövetség, amelyen Ludvig Zsolt, a szövetség elnöke, Jan De Brandt szövetségi kapitány, valamint a játékosok részéről Horváth Dóra és Dobi Edina vettek részt.

Pecsuvácz Péter sajtófőnök arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy az M4 Sport televízió csak felvételről adja a találkozót, 21 órától, így aki élőben akar drukkolni a csapatnak, annak el kell látogatnia a mérkőzésre, amelyre a jegyek változatlanul 1500 forintba kerülnek, a diákok és nyugdíjasok 1000 forintért válthatnak belépőt, viszont 14 év alatt a mérkőzés megtekintése díjtalan.

Akik nem tudnak kilátogatni a találkozóra, azok a roplabdaeuropaliga.hu weboldalon követhetik nyomon az eredmény alakulását.

Ludvig Zsolt, az MRSZ-elnöke kifejtette, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb sikere már az is, hogy idáig jutottak a második legrangosabb európai válogatott sorozatban, a döntőben való győzelem viszont a legfényesebb diadalok közé tartozna.

„A sportág európai szövetségének elnöke, André Meyer úr ígéretet tett arra, hogy amennyiben megnyerjük az Európa-ligát, úgy a válogatottunk jövőre elindulhat a World Grand Prix-sorozat harmadik csoportjában, ami már valóban a világelitet jelentené a mieink számára.”

Jan De Brandt, a magyar válogatott belga szövetségi kapitánya azt hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy fináléba került a csapat, továbbra is csak az eredményes Európa-bajnoki felkészülés egy lépcsőfoka.

„Mindezek ellenére képesnek tartom a lányokat arra, hogy visszavágjon a törököknek a csoportkörben elszenvedett két vereségért és elhódítsa a kupát. Nagyon örülök annak, hogy Érden játsszuk a találkozót, hiszen ez már gyakorlatilag hazai pályának számít. Itt zajlott a felkészülés nagy része, s itt játszottuk a mérkőzések zömét is.”

Horváth Dóra arra hívta fel a figyelmet, hogy nem érdemes összehasonlítani a mostani meccset a korábbival.

„Mi akkor még a felkészülés egészen más fázisában jártunk, mint a törökök. Azóta viszont egy remek győzelmi szériát produkáltunk, hét mérkőzést nyertünk sorozatban, s most lendületben vagyunk.”

Dobi Edina abban bízik, hogy olyan sok néző látogat majd ki a mérkőzésre, hogy minden lelátót meg kell majd nyitni.

„Korábban is nagyon sokat segítettek nekünk a szurkolók és jónéhány hullámvölgyön átlendítettek minket. Nagy erősségünk a csapategység is, és hogy mi valóban tizenketten alkotjuk a válogatottat: ha valaki egy rosszabb napot fog ki, a helyére beálló játékos is magas színvonalú teljesítményt képes nyújtani.”

A Törökország elleni döntőn a következő tizenkét játékosra számíthat majd Jan De Brandt szövetségi kapitány:

Dobi Edina (center), Horváth Dóra (ütő), Kötél Dóra (liberó), Kötél Zsanett (feladó), Liliom Rita (ütő), Pallag Ágnes (ütő), Sándor Renáta (ütő), Szakmáry Gréta (ütő), Széles Petra (center), Szombathelyi Szandra (ütő), Tálas Zsuzsanna (feladó), Vacsi Evelin (center).

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >