Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Balássy Bálint idén is győzött a Mega Tech Gálán
Balássy Bálint idén is győzött a Mega Tech Gálán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek - Temesvári Márta   
2015. szeptember 10.

Image

Tavalyi ellenfelével küzdött meg a tatabányai Mega Tech Gálán Balássy Bálint. A móri thai box-os idén sem okozott csalódást szurkolóinak: ismételten legyőzte a hasonló testfelépítésű Gombás Lászlót.

 

Ismét megrendezték Tatabányán a Mega Tech Gálát – immár hatodik alkalommal. Az idén 14 kemény, helyenként véres összecsapást láthatott a közönség a Földi Imre Sportcsarnokban Muay Thai, K1 és MMA szabályrendszerben, amiből 11 alkalommal hazai versenyzőnek szurkolhattak.

Bányász Adrián többszörös thai box magyar bajnok, thai box VB 2., sportoktató, sportedző elmondta lapunknak, hogy nagy büszkeség töltötte el a verseny után, mert még nem volt arra precedens, hogy hazai közönség előtt minden tanítványa győztesen hagyja el a szorítót.

Kérésünkre kifejtette, hogy tanítványai hatalmas szívvel küzdöttek ellenfeleikkel szemben, és a profin felépített edzésmunka meghozta a gyümölcsét. (Sportkörökben közismert tény, hogy Adrián nagy hangsúlyt fektet a versenyeztetésre. Ennek (is) köszönhetően tanítványai más gálákon és bajnokságokon is kitűnően helyt álltak eddig is.)

A gálán két címmérkőzés zajlott ahol Herceg Alex Valentin egy négyes tornán győzedelmeskedett, Busai Gergely pedig nagy fölénnyel, első menetes kiütéssel profi K1 magyar bajnoki övet szerzett. Az est folyamán ringbe lépett a móri szakosztály versenyzője, Balássy Bálint is, aki a tavalyi ellenfelével küzdött meg.

Image
.

 

 

Bálinttól megtudtuk, hogy a legutóbbi cikkünk óta nem volt versenye, mivel megsérült a bokája. Edzőjétől, Adriántól a gála előtt egy hónappal tudta meg, hogy szorítóba léphet.

„Szinte egész évben keményen zajlanak az edzések így nagyon nem kell változtatni az edzésmunkán verseny előtt, a tanítványok szinte folyamatosan versenyre készen állnak.” – nyilatkozta a móri sportoló, amikor arról faggattuk, hogy miben más a versenyre való felkészülés, mint a „hétköznapi edzések”?

Bálint a mérkőzés előtt edzőjével megbeszélte - tanulva az előző mérkőzés hibáiból, amit kiütéssel Bálint nyert az utolsó menetben, és az összecsapás végig elég szoros volt -, hogy távol marad ellenfelétől, mivel Gombás Lászlónak nagyon erős ütései vannak, és kívülről próbálja majd lebontani Lászlót kézzel és rúgásokkal. (A móri sportoló mindig az erős combrúgásokra támaszkodik.)

Az első menetben az ellenfelek nagy hévvel egymásnak estek, így ezekben a percekben végig benne volt a kiütés veszélye mindkét fél részéről. Majd a második és harmadik menetben, edzője utasítására higgadt, összeszedett küzdelemmel erős combrúgásokkal egyhangú pontozással Bálint nyert.

A sportolótó elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a gálán öregbíteni tudta városának hírnevét, és szeretné, ha minél többen kipróbálnák ezt a sportot.

Jelen pillanatban szünetelnek az edzések Móron, mivel a thai box-osoknak – hat év után - előző termüket el kellett hagyniuk, de a kitartóbbak önköltségen Tatabányára járnak át edzeni.

A versenyzők most az október végi Harcosok Klubja versenysorozatra készülnek, amin reméljük több helyi versenyző is próbára teszi majd magát. Megfelelő létszám és terem esetén móron is újraindulnak az edzések.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >