Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A labda a városvezetés oldalán pattog Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageRendkívüli közgyűlés tartottak ma délután a Városházán. A közgyűlés után Cser-Palkovics András városi elnök sajtótájékoztató keretében ismertette a Polgári Frakció döntésének okait.

„A mai rendkívüli közgyűlésre azért került sor, mert az utolsó közgyűlésen a zárszámadás, illetve a költségvetési rendelet módosítása nem kapta meg a szükséges többséget a városi közgyűlésben.” – kezdte a sajtótájékozatót Cser-Palkovics András – „Az MSZP-SZDSZ-MDF koalíciónak nem volt meg a többsége. Akkor jeleztük, hogy problémáink vannak a zárszámadással szakmai tekintetben is, hiszen azt a költségvetést, aminek a végén ezt a költségvetési évet a zárszámadással lezárja a város, nem tudtuk elfogadni. Több tekintetben sem értettünk vele egyet.”

A városi elnök elmondta: Az alapvető problémát a gazdasági terülten látták. A pénzügyi költségvetési területen semmilyen jellegű érdemi egyeztetésekre, együttműködési szándékra nem találtak a városvezetés részéről. Márpedig felelősséget csak olyan dologért vállalhat az ember, amely kialakításában a döntés-előkészítés során is részt vehet.

Az elmúlt napokban, hetekben viszont azt tapasztalták, hogy a városvezetés - egy része legalábbis - kezdi megérteni, hogy valódi, érdemi együttműködésre van szükség. Ennek többek között a gazdasági területen is látták jeleit. Ezért úgy gondolták, hogy érdemes átgondolni, hogy mit is tesznek most a rendkívüli közgyűlésen a zárszámadás és a költségvetés módosításánál.

Ezeket a pozitív jeleket látva, másrészt pedig a város működőképessége, az intézmények gazdálkodásának biztonsága érdekében a Polgári Frakció úgy döntött, hogy az a felelősségteljes döntés, ha támogató szavazatokkal biztosítják azt, hogy legyen Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének és városának zárszámadása. Ezzel természetesen nem az MSZP-SZDSZ-MDF koalíciónak akartak zárszámadást biztosítani, hanem a városnak és a város intézményeinek. Ezért döntöttek úgy, hogy támogató szavazatokkal biztosítják a szükséges többséget.

Cser-Palkovics András kifejtette: Bíznak abban, hogy jól mutatja a múltkori döntés és a mostani döntés közötti különbség, hogy van értelme egyeztetni. Székesfehérvár nem az országos politika része. A várospolitikában igenis szükséges a valódi együttműködés és a konszenzus-keresés. A Polgári Frakció biztosította és bizonyította 2008. februárjában a költségvetéskor, és bizonyította most is, a zárszámadás második vitáján, illetve szavazása során, hogy hajlandóak és készek az egyeztetésekre.

A labda tehát a városvezetés oldalán pattog.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >