Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A város továbbra is támogatja a diáksportot Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. szeptember 14.

Image

A testnevelő tanárok 2015/16-os tanévnyitó értekezletén Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa tájékoztatást adott az iskolai és diáksport támogatásáról. Az értekezleten beszéltek a Városi Diákolimpia aktuális vonatkozásairól, valamint elkészítették az idei tanév székesfehérvári versenynaptárát. Előadóként Schütz Tamás és Borostyán Lajos vettek részt a megbeszélésen.

 

 

Egymilliárd forintot is meghaladó sportfejlesztések vannak folyamatban Székesfehérváron: a diáksportot, az utánpótlást, a szabadidő- és élsportot is érintő fejlesztéseket a város áprilisi Közgyűlésén több mint 267 millió forintos támogatásról döntöttek. A tornaterem felújítási program négy iskolában (a Németh László, a Kossuth Lajos, a Bory Jenő és a Tóvárosi Általános Iskolában) befejeződött: kicserélték a parkettát, valamint új kosárlabda palánkokat szereltek fel. Augusztusban átadták a „C” edzőpálya az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok mellett, és befejeződött a Vodafone Sportcentrum felújítása. A már elnyert TAO-pályázat révén  kézilabda tornacsarnok épül a Széna téri Általános Iskola mellett a mindennapos testnevelés órák és a női kézilabda utánpótlás edzések megtartására, valamint jelentős forráshoz jutottak az egyes sportszervezetek. 

 

 


A város elsőrendű fontosságúnak tartja továbbra is a diáksportok támogatását, ez hangzott el a testnevelő tanárok 2015/16-os tanévnyitó értekezletén csütörtökön. A 2014-ben felújított négy általános iskolai tornaterem felújítását 2016-ban két újabb intézményé követi: a Hétvezér Általános Iskoláé és a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskoláé (a Sziget utcai épületben).  A „Nyitott Tornatermek” programba is bevont helyiségekben kicserélik a padlóburkolatot és új kosárlabda palánkokat szerelnek fel, a 35 millió forintos összköltséghez 10,5 millió forintos önrészt biztosítana az önkormányzat. A város azon is dolgozik, hogy ugyanebben a pályázati szakaszban még több tornatermet vonhassanak be a felújítási programba. 

 


 

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok a város iskolai és diáksportjainak támogatásáról elmondta: „Székesfehérvárnak mindig is nagyon fontos volt, hogy az élsport mellett a diáksportot, a tömegsportot, a szabadidős sportot támogassa. Egy nagyon jól kialakult, szigorú kritériumokkal működő rendszerünk van, amivel a diáksportköröket és a diákolimpiára való felkészülést támogatjuk. Ez évente 15 millió forintot jelent. A támogatással a testnevelő tanárokat is szeretnénk megbecsülni.”

 


 

A Civil, Ifjúsági és Sportiroda részéről Magony Tamás hangsúlyozta, hogy példaértékű az a támogatás, amit a város részéről az iskolák diáksportra kapnak. „A versenyrendszert illetően az országos kiírásoknak, szabályoknak megfelelően tervezünk. Az Önkormányzat biztosítja azokat a feltételeket, amelyek a diáksporthoz, a sportversenyekhez szükségesek.  Az együttműködési megállapodások és az üzemeltetési szerződés alapján most a testnevelő tanárokkal fogunk egyeztetni a pontos időpontokról. Minden adott a színvonalas és jó hangulatú versenyek megszervezéséhez, ide értve a városi nagyobb sportlétesítményeket, amelyek szintén a rendelkezésünkre állnak a lebonyolításhoz. Mindenképpen hangsúlyoznám továbbá, hogy az iskolaigazgatók, valamint a nem testnevelő tanárok és tanítók is maximálisan segítik a munkánkat, a rugalmasságuk elengedhetetlen a szervezéshez.”



A 2015/16-os tanévben a városi iskolák diákolimpiai versenyeit illetően egyfelől Schütz Tamás, a Székesfehérvári Városi Általános Iskolák Iskolai Sport Kör Vezető Testnevelő Tanárok szakmai Fórumának vezetője tájékoztatta a résztvevőket: „A változásokat illetően idén a mezei futó diákolimpia tavaszról őszre tevődik át, valamint a megyei atlétikai csapatbajnokság sajnos elmarad. A többi verseny ugyanabban az ütemben és rendszerben fog működni, mint eddig. A labdarúgással fogunk kezdeni, a 3-4. korcsoport és a középiskolai csapatok részvételével, a versenyek az egész tanévre elosztva folyamatosan zajlanak.”

A középiskolai versenyeket tekintve Borostyán Lajos, a Székesfehérvári Városi Középfokú Iskolák Iskolai Sport Kör Vezető Testnevelő Tanárok Szakmai Fórumának vezetője elmondta: „Az alapfokú versenyek a városi versenyeink, ennek a versenynaptára készül el a mai megbeszélésen; a városi középiskolások közül azok versenyeznek ebben a rendszerben, akik nem leigazolt versenyzők, amatőr sportolók. Itt az a cél, hogy minél több gyerek mozoghasson. A másik terület a diákolimpiai versenyrendszer: ennek vannak megyei versenyei, illetve egyenesen is be lehet jutni országos döntőbe vagy előselejtezőbe. Annyi változás várható, hogy a Diákolimpián anyagi megfontolásból bizonyos korcsoportokat összevonnak, és bizonyos versenyeket meg sem rendeznek.”

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >