Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Velencén táborozik a Székesfehérvári Diáktanács
Velencén táborozik a Székesfehérvári Diáktanács Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. szeptember 11.
Harmadszor rendezik meg a Székesfehérvári Diáktanács tanévnyitó táborát Velencén. Az idei két és félnapos eseményen összesen 59 tanuló vesz részt, melynek keretében a fiatalok a diákságot leginkább foglalkoztató terveket és ötleteket dolgozhatják ki. A tábor kiváló alkalmat teremt arra, hogy a tagok közösen tervezhessék meg az elkövetkezendő hónapok programjait.

 

A résztvevőket tegnap este dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is meglátogatta.


Szerdán érkeztek meg a fiatalok Székesfehérvár Önkormányzatának Velencei Ifjúsági Táborába. A tanévkezdő tanácskozáson a Székesfehérvári Diáktanács 59 tagja vesz részt. A tanulók péntekig több fontos, a diákságot érintő témát néznek végig együtt, amelyek között az eddigi tapasztalatok összegzése mellett az elkövetkező hónapok programtervei és a felmerült ötletek kidolgozása is szerepel.

 


 

Csütörtökön este dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is meglátogatta a fiatalokat, akik egy rögtönzött tánccal készültek a csütörtöki találkozóra. „Amikor 2010-ben megkaptuk a székesfehérváriaktól azt a bizalmat és felhatalmazást, hogy ezt a várost irányíthatjuk, akkor olyan tetteket szerettünk volna végrehajtani, amelyekkel a fiatalságnak vissza tudunk adni valamit. A Székesfehérvári Diáktanács létrehozásával és közreműködésével egy olyan helyet szeretnénk alkotni, ahol a mindenkori fiatalok jól, és elsősorban otthon érezhetik magukat. Ehhez az elképzelésünkhöz egészen biztosan óriási szükség van a diákokra, annak érdekében, hogy az ifjú generáció igényeit maradéktalanul kiszolgálhassuk. Azt szeretnénk, ha a fiatalok komolyan éreznék, hogy az ő érdeküket is szolgálják a fejlesztések. Olyan életkörülményeket kívánunk számukra megteremteni, amelyek révén minél többen maradnak Székesfehérváron. Ennek kapcsán természetesen nagy szükség van arra, hogy a diákok erős egyetemre és főiskolára járhassanak a városban. Örvendetes, hogy az Óbudai Egyetemmel megállapodást kötöttünk, melynek keretében pár nappal ezelőtt megindultak azok a képzések, amelyeket a következő években bővítünk majd. Reményeink szerint a Corvinus Egyetemmel szeptember végére sikerül megállapodnunk. Ennek apropóján 2016 szeptemberében minimum hat új képzés indulhat majd el Székesfehérváron. Hangsúlyozottan kiemelendő, hogy ugyanazt a képzést, tantervet, oktatási minőséget és diplomát szerezhetik majd meg a diákok a Corvinus Egyetem keretein belül, immár Székesfehérváron.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki szerint számos hasznos ötlet hangzott el az esti találkozón.

 


Az esemény programjait Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila kíséri végig, aki kiemelte, milyen hasznosan töltik a fiatalok Velencén a tanévnyitó tábort a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársaival. Székesfehérvár alpolgármestere úgy fogalmazott, hogy ez a két és fél nap kiváló lehetőséget teremt arra, hogy összeszokott társasággal indíthassa el a Székesfehérvári Diáktanács az új tanévet, amely reményei szerint programokban és szakmai munkában egyaránt gazdag lesz.

 

A hagyományokhoz híven a Székesfehérvári Diáktanács tagjai ezúttal is megoszthatták ötleteiket és véleményüket dr. Cser-Palkovics Andrással, aki a vacsora alatt és után is szívesen válaszolt a társaik érdekképviseletét is ellátó fiatalok kérdéseire, az esti beszélgetéssel elindítva a Székesfehérvári Diáktanács 2015/16-ös tanévbeli munkáját.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >