Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Zöld Fehérvár programmal kezdődött el a Mobilitási hét
A Zöld Fehérvár programmal kezdődött el a Mobilitási hét Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. szeptember 15.

Image

Elkezdődtek a Mobilitási hét programjai Székesfehérváron: hétfőn a Sóstóra kirándultak a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai a Zöld Fehérvár program keretében. Az iskolások menetlevéllel tettek sétát a természetvédelmi területen, hogy megismerjék a város természeti értékeinek egyikét a Városi Természetbarát Szövetség szakvezetésével.

 

 

A Zöld Fehérvár programmal kezdődtek a Mobilitási hét programjai. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai hétfőn a Sóstó Természetvédelmi Területen tettek sétát, hogy jobban megismerjék a város egyik természeti értékét. A résztvevő gyerekek menetlevéllel tették meg az utat Sajtos Lajosné (Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület) szakvezetésével.

 

 


A Zöld Fehérvár programba bekapcsolódott iskolások menetleveleikkel szeptember 14-e és 22-e között ingyenesen vehetik igénybe a helyi közlekedést a  KNYKK (Volán) támogatásával a Sóstó Természetvédelmi Terület, a Rácbánya, a Vidámparki-tavak és az Aszalvölgyi-árok felkeresésére. A természeti értékek megismeréséhez szakmai vezetést is ad a Városi Természetbarát Szövetségtől.

 


 

A diákoknak szóló program a következő túrákat ajánlotta:

Gyalogtúrák szakvezetéssel három helyszínen (Sóstó Természetvédelmi Terület, Aszal-völgy, Rácbánya),
- „Zöld élet a szürke városban” – írásban, valamint
„Zöld élet a szürke városban” – képekben: a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség a túrákon a diákok által készített fotókból októberben kiállítást szervez a Fehérvári Civil Központban, valamint a vezetett gyalogtúrákon résztvevő osztályoknak lehetősége van a túrák során szerzett ismeretekről írásban számot adni; a legjobb három osztály elismerésben részesül.

 


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >