Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "MegSzépülAVárosom"
"MegSzépülAVárosom" Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. szeptember 16.

Image

Egy országos programnak köszönhetően akár Székesfehérvár is lehet az a város, amelynek egy közterülete megszépülhet jövő tavasszal. A felújítást az „ÉpítkezemFelújítok” társulás finanszírozná. Nincs más teendő, mint szavazni városunkra a http://megszepulavarosom.hu oldalon.

 

 

Még két évvel ezelőtt indult útjára hét építőipari cég részvételével az a kezdeményezés, ami országos programmá nőtte ki magát. A hét vállalkozás „ÉpítkezemFelújítok” társulásba tömörülve (www.epitkezemfelujitok.hu) már jó ideje segíti tanácsokkal illetve különböző akciókkal az építkezőket, felújítókat. A „MegSzépülAVárosom” kampánnyal arra hívják fel a figyelmet, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk lakókörnyezetünkért, és közös erővel azt szebbé is varázsolhatjuk. Az akció során annak a városnak, vagy fővárosi kerületnek - amelyik a legtöbb szavazatot kapja -, egyik közterületét felújítja a társulás, akihez további helyi vállalkozások is csatlakozhatnak önkéntes munkával, hogy a programot segítsék.

A felújításnak része lehet szemétszedés, padok cseréje, növénytelepítés, parkosítás, játszótéri illetve fitnesz eszközök beszerzése, de akár közterületi ülő sarkok kialakítása vagy szobrok állítása. A legtöbb szavazatot kapó város vagy budapesti kerület saját maga döntheti el, hogy melyik közterülete szépüljön meg.

 


 

Az előző két évben Veszprémnek illetve Esztergomnak lehetett része abban, hogy nyertesként megújuljon valamelyik parkjuk. A programnak eddig 55 ezer embert sikerült szavazásra buzdítania. 130 ezer leadott szavazatot regisztráltak. 24 vidéki város és 23 budapesti kerület vett részt a versengésben. Székesfehérvár volt mád dobogó közeli helyen.

Hogy idén a királyok városának egyik közterülete szépülhessen a kampányban, nincs más teendő, mint leadni egy voksot a http://megszepulavarosom.hu oldalon. Az akció szeptember 2-án indult, és egészen 2016. január 16-ig tart. A megvalósítási munkálatokra előre láthatólag 2016. április 1-je és július 29-e között kerül sor.

Szavazzunk mindannyian, hogy szeretett városunk még szebb legyen!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >