Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vidi: nincs edző, csatár és eredmény Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 16.

Image

Továbbra is rémálomszerűen teljesít a labdarúgó NB I -ben a címvédő Videoton. A fehérvári együttes évtizedes mélyponton van, a bajnokságban mindössze 6 pont, 2 győzelem és 6 vereség áll a neve mellett, de az összmérleg sem jobb: ebben az idényben 15 tétmeccsen 3 győzelem, 2 döntetlen (igazából egy, mert a TNS elleni BL-visszavágón 0-1 -re végződött a 90 perc...) és 10 vereség a "termés". Ennyire gyenge "egyenlege" még akkor sem volt a Vidinek amikor (1999-ben) kiesett az NB I -ből! Az elmúlt 20 év legrosszabb bajnoki mérlege ez a mostani!

 

A 2002-2003 -as idényt kezdte hasonlóképpen 6 ponttal a piros-kék gárda, de vereségből a mostani 6 helyett csak 4 volt akkor.

Összességében véve a lehetőségek és a játékoskeret erősségét mérlegre téve még nagyobb a baj, mert ebben a tekintetben minimum dobogón kellene állnia a gárdának, nem a 11. helyen. Címvédőként emberemlékezet óta nem szerepelt ennyire borzalmasan senki a hazai pontvadászatban...

A szurkolók nem igazán értik, mi történik kedvenceikkel. Érthető, nehéz is megfejteni. Azt még kevésbé értik, hogy az együttest atomjaira bomlasztó edző, Casoni kirúgása óta (egy hónap alatt!!!) miért nem sikerült még új vezetőedzőt találni és miért nem szerződtetett az égbekiálltóan hiányposztnak számító befejező csatár pozíciójába senkit a klub, pedig még a labdarúgáshoz kevésbé értők is látják, Nikolics távozása hatalmas érvágás a Videotonnak, amit egyenlőre nem sikerült orvosolni.

Az pedig végképp érthetetlen, hogy a vezetők miért mondtak nemet a korábbi kétszeres magyar gólkirály, a francia Coulibaly szerződtetésére, holott maga az ex-debreceni gólvágó nyilatkozta, hogy jönne, ha meg tudnak egyezni. De nem jött, nem jön, mert nem kell a piros-kékek elöljáróinak...! Pedig biztosan nem felejtett el focizni az elmúlt két évben, amikor a francia másod, majd első osztályban szerepelt.

Az elöljáróknak egyelőre nem kell a szép számú jelölt közül egyetlen tréner sem! Alapvetően nem lenne probléma, hogy a korábbi pályaedző, Pető Tamás irányítja az együttest, ám vele sem eredményesebb a gárda, mint Casoninál volt, sőt! Az 1 győzelmet és 4 vereséget számláló mérlege semmivel sem jobb, mint az ezerszer elátkozott, mindenért hibáztatott Casoni 1-1-3 -as mutatója az első 5 Vidis tétmeccse után...

A számok nem hazudnak! Ezek tények! Villámgyorsan cselekedniük kell a vezetőknek és kinevezni az új vezetőedzőt, valamint "varázsolni" egy gólérzékeny centert, különben ez a mélyrepülés magától nem fog megállni!

Lehetséges, hogy - mondjuk még Petővel-  netán sikerül legyőzni az Újpestet szombaton, azonban ez a tényeken mit sem változtat! A Debrecen elleni hazai győzelem is inkább a mázlinak és Oliveira jó döntésének volt köszönhető az utolsó pillanatokban megszerzett góllal, mintsem a gárda jó játékának. Az sajnos semmit sem fejlődött Casoni kirugdalása óta. És ez a baj. Mivel egy hónap alatt Petőnek sem a számok tekintetében sem pedig a mutatott produkció tekintetében nem sikerült jobbá tennie a Vidit, akkor erről nincs is mit beszélni! Egyértelmű a képlet.

Jöhet most már Stimac (őt emlegetik leginkább), jöhet Horváth Ferenc vagy bárki más, már eleve nagyon nehéz dolga lesz, ha gyorsan életet akar lehelni az öszeszakadt társaságba. Nincs idő a további késlekedésre! Amennyiben a vezetők ezt teszik, az már egyértelműen szándékos károkozás a részükről, szándékos leépítése a fehérvári futballnak...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >