Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Edzőtempó és döntetlen = Barca
Edzőtempó és döntetlen = Barca Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 17.

Image

Nem erőltette meg magát a 2015-16 -os Bajnokok Ligája szezon nyitófordulójában az FC Barcelona. A címvédő az E-csoport rangadóján 1-1 -re végzett az AS Roma otthonában. Az elejét és a végét megnyomta az egyébként nyomasztó fölényben játszó katalán sztárgárda, de mivel 1-0 -ás vezetésénél félpályás (!) gólt kapott a 16-osnál bóklászó Ter Stegen kapus, a hajrában pedig nem mentek be a ziccerek, meg kellett elégednie az 1 ponttal. Igaz, látszólag nem is törekedett mindenáron többre... A csoport másik meccsén a Leverkusen 4-1 -re verte a BATE Boriszovot.

 

 

A Barcelonában Messi, Neymar és Suárez kezdettől a pályán volt, sok szép dolgot csináltak is a mérkőzésen, ám egyáltalán nem szakadtak meg a sikerért, sem ők, sem a címvédő más tagjai sem. Amolyan edzőmeccs-tempóban focizgattak a lelkes, de messze sem Barca-színtű rómaiak vendégeként, akik a végén rettentően boldogok is voltak attól, hogy nem verték el őket, míg Luis Enrique legényei sem dőltek a kardjukba.

Mindazonáltal egy tiszta 11-est nem adott meg a holland bíró a legutóbbi győztesnek, Messi a keresztlécet lőtte telibe a hajrában, s Iniesta, Neymar és Suárez is igen nagy ziccereket hibázott, tehát még félgőzzel is simán nyerhetett volna a spanyol bajnok- és kupagyőztes, ám nem így történt.

Mivel papíron ezzel máris túlesett legrázósabbnak tűnő meccsén a katalán egylet, nem is meglepetés a hozzáállása. Takaréklángon szerette volna megnyerni a találkozót, de végül ez nem jött össze, köszönhetően a már említett kapitális gólnak, ami jórészt Ter Stegen lelkén szárad, mivel a jobb oldalvonalról, alig átlépve a félpályát (öszességében kb 55 méterről) emelt a kapujába Florenzi, aki valószínűleg az életben még egyszer nem tudná így eltalálni a labdát...

BL Chelsea Macabbi joA további eredmények:

E-csoport

BAYER LEVERKUSEN–BATE BORISZOV 4–1

F-csoport

DINAMO ZAGREB–ARSENAL 2–1, OLYMPIAKOSZ–BAYERN MÜNCHEN 0–3

G-csoport

DINAMO KIJEV–FC PORTO 2–2, CHELSEA–MACCABI TEL-AVIV 4–0

H-csoport

VALENCIA–ZENIT 2–3, GENT–OLYMPIQUE LYON 1–1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >