Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A családok kapcsolattartását segíti a város
A családok kapcsolattartását segíti a város Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. szeptember 18.

Image

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a város polgármestere Cser-Palkovics András és Horváth Miklósné a Fidesz frakció vezetője arról, hogy a város szolidaritást vállal a déli határon szolgálatot teljesítő rendőrökkel és katonákkal. A péntek reggeli közgyűlés dönt arról, hogy tízmillió forinttal a családok kommunikációját segítse a város.
 
 
„Pontosan tudjuk, hogy a migráció kérdése az előző évekhez képest rendkívüli problémaként jelentkezik, ami az egész világot foglalkoztató kérdés. Székesfehérvárnak is gondolkodnia kell azon, hogy van-e és milyen feladata egy ilyen helyzetben. Mi is látjuk és érzékeljük azt, hogy katonáink és rendőreink egy része nem a városban látja el szolgálatát, hanem a déli határvidéken, éles helyzetben szolgál. Ez a katonák és rendőrök családjai számára is nehéz helyzet és úgy gondoltuk, hogy ez az a terület, amiben feladatunk és felelősségünk van." - mondta a város polgármestere.
 

 
"Arról döntött a frakció, hogy tízmillió forintos támogatással segítünk abban, hogy a szolgálatot teljesítő katonák kommunikációját megkönnyítsük a családdal. Elsősorban azon gondolkozunk, hogy a kapcsolattartás technikai feltételeit teremtsük meg a Fehérváron maradt családtagok és a déli határvidéken szolgálatot teljesítő katonák, rendőrök között. Úgy érezzük továbbá, hogy Székesfehérvárnak humanitárius segítséget is nyújtania kell, éppen ezért egymillió forinttal segíti a Máltai Szeretetszolgálatot, hogy a kísérő nélküli kiskorúaknak tudjon támogatást nyújtani. Reményeim szerint a Közgyűlés egyhangú döntéssel elfogadja a javaslatot és a leggyorsabban át tudjuk adni a város segítségét."
 
"Ez egy olyan jó szándék, ami mellé oda lehet állni" – mondta Horváth Miklósné frakcióvezető. „Fehérváron nem először reagálunk érzékenyen rendkívüli problémára és a frakció tagjai egy emberként mellé álltak, mert úgy éreztük, hogy ez kötelességünk. Remélem a közgyűlésen is mindenki mellé áll. Ezúton is kérem az összes képviselőtársamat, hogy egységesen álljunk a javaslat mellé."
 

 
A város polgármestere arról is beszélt, hogy a jövő hét folyamán dőlhet el, hogy milyen kommunikációs eszközökkel lehet segíteni a családdal való kapcsolattartás. Ezen dolgoznak már a szakemberek, hiszen sok biztonsági kérdés is felmerül ebben az esetben.
 
„Azt kérem a fehérváriaktól, intézményektől, hatóságoktól, hogy segítsük most azokat a családokat, akik érintettek, mert nem könnyű élethelyzet, amiben vannak és ez a helyzet nagy kihívást jelent ez számukra."
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >