Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nagyszabású tornatermi fejlesztések Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. szeptember 21.

Image

A Kossuth Lajos Általános Iskola tavaly felújított tornatermében már felszerelték azt a térelválasztó-függönyt, melynek segítségével magas szakmai színvonalon lehet megtartani a mindennapos testnevelésórákat. A tornaterem szépítésén kívül az intézmény játszóudvarát is új és biztonságos eszközökkel szerelték fel. Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával, valamint a Székesfehérvári Intézményi Központ jóvoltából a nyári időszakban tíz iskola tornatermében végeztek el nagyszabású fejlesztéseket.

 

 

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Mészáros Attila alpolgármester, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, Eszéki Ágnes, a SZIK főigazgatója, valamint Virágné Sziládi Judit iskolaigazgató.


A közelmúltban mintegy 80 millió forintból újította fel négy általános iskola tornatermét Székesfehérvár Önkormányzata és a Dávid Kornél Kosárlabda Alapítvány 2014-ben. A Németh László, a Kossuth Lajos, a Bory Jenő és a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében kicserélték a parkettát, emellett új kosárlabda palánkokat helyeztek fel. A nagyszabású fejlesztések tovább folytatódtak a Kossuth Lajos Általános Iskolában, ahol már régóta tervezték a térelválasztó-függöny felszerelését. A 175 négyzetméteres térelválasztó a régi katonai sátrak anyagához hasonló, erős szövetből készül, amely tartós és az anyag jellege miatt a hangot is csillapítja.

Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila szerint hatalmas jelentőséggel bír az iskolák tornatermeinek felújítása. „Fontosnak tartom kiemelni, hogy egy nagy összefogás eredményeképpen valósulhatott meg a Kossuth Lajos Általános Iskolában a térelválasztó-függöny felszerelése. Azt gondolom, hogy az új eszköz hatalmas segítséget biztosít majd a mindennapos testnevelésórák megtartásában. A Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermét – három további intézményhez hasonlóan – az elmúlt évben újítottuk fel. A munkálatok során új padozattal és szép eszközökkel lett gazdagabb a tornaterem. Örömünkre szolgál, hogy a további fejlesztés részeként a térelválasztót is fel tudtuk szerelni. A beruházás majdnem hárommillió forint értékben jött létre, amely részben az Önkormányzat támogatásával, részben a SZIK hozzájárulásával valósulhatott meg. Mindenképpen fontosnak tartjuk az intézmények folyamatos fejlesztését. A tornatermek bérleti díjából befolyt összegeket az Önkormányzat vissza tudja fordítani az ilyen hasznos célokra. Ezen a nyáron tíz iskola tornatermében végzett el felújítási munkálatokat a Székesfehérvári Intézményi Központ, melynek keretében a pályákat festették újra. Ezen a nyáron mintegy hatmillió forintot fordítottunk ezekre a célokra. Székesfehérvár Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a mindennapos testnevelés által képviselt pozitív rendszert a továbbiakban is segítse és támogassa infrastrukturálisan.” – mondta Mészáros Attila, aki azt is kiemelte, hogy folyamatosan vizsgálják, melyek azok a területek, ahol az Önkormányzat segíteni tudna. Székesfehérvár alpolgármestere azt is bejelentette, hogy a fejlesztések folytatódnak, így a mostani tanév második felében három tornaterem felújítására kerül sor. Beszéde végén Mészáros Attila köszönetét fejezte ki Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnoknak, Eszéki Ágnesnek, a SZIK főigazgatójának, Virágné Sziládi Juditnak, az iskola igazgatójának, valamint Magony Tamásnak, a Civil, Ifjúsági és Sport Iroda munkatársának is.

Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka kiemelte, hogy a magas színvonalú oktatás biztosítása mellett az iskola törődik a tanulókkal, így a gyerekek szeretnek a Kossuth Lajos Általános Iskolába járni.  „A Kossuth Lajos Általános Iskola a város legszebb és legegészségesebb környezetében lévő intézménye. Nagy örömünkre szolgál, hogy az új térelválasztóval tovább tudott fejlődni az iskola. Az új tornatermi eszközön kívül további fejlesztésekre is sor került az iskolában. Az intézmény játszóterét hatalmas összefogással, valamint egy cég segítségével sikerült megújítani pár évvel ezelőtt. Az új szabályok azonban arra kényszerítettek minket, hogy az udvaron található játékok egy részét lecseréljük, és az Európai Uniós szabványoknak teljesen megfelelő eszközöket szereljünk fel. Boldogsággal tölt el, hogy sikerült ennek a fejlesztésnek megteremteni a költségvetési fedezetét, így a SZIK és a Városgondnokság munkatársai időben be tudták fejezni a munkálatokat.” – közölte Östör Annamária, aki reményét fejezte ki, hogy a két fejlesztés nagy segítségére lesz az intézménynek a jövőben.

Eszéki Ágnes, a Székesfehérvári Intézményi Központ főigazgatója szerint hosszútávra sikerült segítséget nyújtaniuk az iskolának. „Nagy örömmel teljesítettük a ránk bízott nyári feladatokat. A Kossuth Lajos Általános Iskolában megvalósult fejlesztés egyik kiemelkedő pontjának tekinthető a térelválasztó-függöny felszerelése. Mindig jó érzés azt megtapasztalni, amikor a pedagógiai munkájukat az iskolák egy magasabb szinten tudják végezni. Kollégáim szakszerű munkájának köszönhetően úgy gondolom, hogy hosszútávra komoly segítséget tudtunk nyújtani az intézménynek. Mindnyájunk hitvallása az, hogy a diákok mindent megérdemelnek, amely a felnőttvilágból jut nekik.” – mondta Eszéki Ágnes, aki köszönetét fejezte ki dr. Cser-Palkovics András polgármesternek, valamint Mészáros Attila alpolgármesternek a támogatásért.

A Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója, Virágné Sziládi JuditSzékesfehérvár Önkormányzatának, Mészáros Attila alpolgármesternek, valamint Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnoknak mondott köszönetet, hogy támogatták az intézmény tornatermének, valamint játszóterének felújítását. „Az egészséges életmódnak, valamint a sportos életmódra történő nevelésnek kiemelt szerepe van iskolánk életében. Boldogsággal tölt el, hogy a testnevelő kollégáim is úgy érzik, hogy a sport terén is jelentős előrelépést tudott elérni az intézményünk. A fejlesztés első lépéseként a padlózat újult meg, a térelválasztó felszerelésével pedig 32-34 plusz testnevelésórát tudunk beiktatni. A minőségi változás jóvoltából maximálisan biztosítani tudjuk a mindennapos testnevelésórák megtartását.” – tette hozzá Virágné Sziládi Judit.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >