Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Aranyban úszó meleg gyertyafény Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 09.

Image

Orosz ortodox egyházi művek, karácsonyi koncert, farsangi opera-parádé és húsvéti hangverseny szerepel a Vox Mirabilis Kamarakórus 2015/2016-os évadának repertoárjában. Bérletek már kaphatók.

 

A Vox Mirabilis Kamarakórus idén - az ötödik évadukban – is igazi különleges és színes zenei csemegékkel készült a komolyzene iránt érdeklődőknek. Neves szólisták és vendégegyüttesek, valamint csodaszép zeneművek várják az érdeklődőket négy szombaton is.

Az első koncert október 10-én lesz a Jézus Szíve Templomban. Dobszay Péter orgonaművész vendégszereplésével az együttes ortodox egyházi műveket fog előadni „Aranyban úszó meleg gyertyafény” címmel.

A második alkalom már advent időszakában lesz. A december 12-ei „Gloria in excelsis Deo!” című karácsonyi hangversenyükön a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar fogja őket kísérni. Előadásukban Bach: Magnificat-ja szólal meg szintén a Jézus Szíve Templomban.

A jövő évi első koncertjükre január 30-án kerül sor. „Szép dalra zendülj…” címmel igazi farsangi opera-parádéval készülnek. Az est vendégművésze Kéry Tamás zongoraművész. Ennek helyszíne a Szent István Terem lesz.

Az évadot április 2-án a húsvéti koncerttel zárják, „Christus resurrexit!” címmel. Itt a Fiori Musicali Együttes fog közreműködni. Helyszín ezúttal is a Jézus Szíve Templom lesz.  

Mindegyik koncert este hétkor kezdődik, amelyekre az együttes tagjai nagy szeretettel invitálnak minden zenekedvelőt.

Jegyek és bérletek megvásárolhatók a kórus honlapján keresztül, illetve a Krisztus Király templomban (Zsolt utca).

 


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >