Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elkezdődött a 2015/16. tanévi Alba Liga Junior Foci Diákolimpiai Bajnokság Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. szeptember 22.

Image

A héten több fiú korcsoportban is elkezdődnek a 2015/2016-os tanév a labdarúgó küzdelmei. Hétfőn az Alba Liga Junior IV. korcsoportos fiú kispályás Foci Diákolimpia mérkőzéseivel indult el az idei Alba Liga Junior sorozata. A mérkőzéseket a Sóstói Stadionnal szemben lévő fedett műfüves csarnokban rendezték meg. A hétfői tornán összesen tizenkét intézmény fiataljai mérték össze tudásukat.

 

 

A megmérettetésre összesen tizennyolc csapat adta le nevezését, a szervezők pedig hat darab hármas csoportba sorsolták az együtteseket. Mind a hat csoportban körmérkőzést vívnak egymással a felek, majd a csoportok 1. és 2. helyezettjei bejutnak a legjobb tizenkét együttes közé. A második fordulóban egy keresztmérkőzést vívnak a legjobb hat közé jutásért. Ezt követően a harmadik fordulóban 1-1 mérkőzés dönt a legjobb háromba jutásról. A második és harmadik fordulóban döntetlen esetén büntetőrúgások döntenek a továbbjutásról. A legjobb három csapat mérkőzéseit tavasszal rendezik meg.

 


 

A 2015/16. tanévi kispályás Városi Foci Diákolimpia a IV. korcsoportos fiúk küzdelmeivel kezdődött el hétfő délután. Az eseményt Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere nyitotta meg. „Azt gondolom, már évek óta nagyon jól működik az a Városi Diákolimpiai rendszer, amely minden túlzás nélkül országosan is egyedülálló. Kevés olyan nagyvárost találhatunk ma Magyarországon, ahol ennyire szervezetten és ilyen létesítményekben lehet megrendezni ezt a rangos viadalt. Nagyon boldog vagyok, hogy az idei évben is sikerült mind az anyagi, mind az infrastrukturális hátteret biztosítani ahhoz, hogy a Diákolimpiai rendszer elindulhasson. Nagyon fontosnak tartom, hogy ez a rendszer jól működjön városunkban, ezért Székesfehérvár Önkormányzata igyekszik az anyagi támogatást biztosítani a szervezéshez. Köszönöm a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának és a Videoton FC-nek, hogy ezt a létesítményt használhatjuk erre a célra, hiszen egy nagyon szép és jó minőségű talajon játszhatnak a fiatalok. Bízom benne, hogy ez nemcsak az eredményesség, hanem a közösségépítés tekintetében is hasznukra válik majd!” – zárta gondolatait Mészáros Attila.

Az idei kiírás több fontos változást is hozott az Alba Liga Junior versenysorozatban. „A IV. korcsoportban a 2001. január 1. után született tanulók léphetnek pályára. Lényeges változtatás a mostani kiírásban, hogy a Magyar Diáksport Szövetség döntése alapján, a 2013. augusztus 1. után a labdarúgás és futsal sportág NB 1 és NB 2-es bajnokságában szereplő igazolt sportolók e küzdelmekben nem vehetnek részt. Ennek értelmében csak azok szerepelhetnek a versenyen, akik megtalálhatóak az összesítő névsoron, emellett diákigazolvánnyal is igazolni tudják magukat. Úgy gondolom, hogy az Alba Liga Junior az elmúlt évekhez hasonlóan ebben a tanévben is sikeres és teljes értékű lesz.” – mondta Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal, Civil Ifjúsági és Sportiroda sportmunkatársa.

 


 

Az első fordulóban a tizennyolcból összesen tizenkét intézmény (Vasvári Gimnázium, Kodolányi, II. Rákóczi, Munkácsy, Comenius, Vörösmarty, Kodály, Viziváros, Ciszterci, Kossuth, Zentai, István király) tanulói képviseltették magukat. A szintén a IV. korcsoportba tartozó Hétvezér, Vasvári Általános Iskola, Bory Jenő, Tóváros, Németh László és Szent Imre Általános Iskola fiataljai jövő hétfőn, szeptember 28-án lépnek pályára. A focidömping azonban nem ér véget a héten, hiszen ma már a III. korcsoportos fiúk is megmérkőznek egymással.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >