Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Időjárás nyár és ősz között Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 22.

Image

Az elmúlt napok nyárias időjárásának a hét végén búcsút inthettünk, s most úgy tűnik, jövő májusig nem is lesz okunk sok örömre ebben a tekintetben. Ezzel persze óvatosan kell bánni, mivel az előrejelzések már többször utaltak erre, ám mégis jöttek a szép, nyárias napok még szeptember közepén is. Most mindenesetre azt mondják a szakemberek, hogy a nyári időnek biztosan vége 2015-re.

 

Nem kell azért mindjárt a téli holmikért kapkodni, ugyanis a hétfői 18-20 fok után kedden országosan, szerdától péntekig pedig inkább csak keleten jóval 20 (néhol 25)  fok felett alakulnak a nappali csúcsértékek.

Kedden csapadék már nem lesz, egyre több napsütésben bízhatunk, és a szél is jelentősen veszít erejéből. Hideg lesz a hajnal, de délután kellemes, 20-25 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Szerdán kezdetben sok napsütésre van kilátás, majd napközben egy közelgő hidegfront miatt nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és a délutáni órákban a nyugati tájakon eső, zápor kialakulhat. A Dunántúlon feltámad az északnyugatira forduló szél. Nyugaton, északnyugaton 20-22°C, keleten 26-28°C várható.

Csütörtökön és pénteken gyakran erősen megnövekedhet a felhőzet, és számítani kell záporok, helyenként zivatarok kialakulására is. Többfelé megélénkül, megerősödik a szél. Csütörtökön nyugaton 15-17°C, keleten 25-27°C várható, pénteken pedig 19-24°C-ot mérhetünk.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >