Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Telt házzal zajlott le az Életbiztosítási Csúcstalálkozó
Telt házzal zajlott le az Életbiztosítási Csúcstalálkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Bőhm Kornél   
2015. szeptember 23.

Image

Mintegy ezer fő részvételével zajlott le a Második Budapesti Életbiztosítási Csúcstalálkozó, amelyen a pénzügyi tervezés legismertebb nemzetközi szakértői jöttek el átadni tudásukat és tapasztalataikat a magyar biztosítási szakembereknek.

 

 

A konferencián elhangzott: a klímaváltozás és más megatrendek hatására gyökeresen átalakulnak a biztosítási termékek, a háztartásokra mára olyan hatalmas kockázatok leselkednek, hogy öngondoskodás, biztosítás nélkül megoldhatatlan helyzetbe kerülnének. A biztosítás ugyanakkor a nemzeti értékvédelem része kell legyen. A Pénzkultúra Alapítvány alapítója, Solymár Attila elmondta: a jövőben tovább fognak erősödni a jelenleg jellemző megatrendek hatásai, amelyek eredőjeként az exponenciális fejlődés előnyeit azok a családok fogják élvezni, akik minden körülmények között extrém módon fizetőképesek, és azok, akiknek megfelelő életbiztosítási portfóliójuk van.

A fejlett világ nem különlegesen vagyonos polgárai számára a megfelelő biztosítási portfólió nélkül az életszínvonal fenntartásának kockázatai soha nem látott mértékben növekednek meg. A ma élő embernek egészen más típusú és más nagyságrendű kockázatokkal kell együtt élnie, mint a korábbi generációknak. Az új típusú kockázatok miatt önmagában a befektetési portfólió, és a pénzügyi tartalékok sem elegendő biztosítékai a következő generációra is átörökíthető jólétnek – fejtette ki a szakember. „Úgy látjuk, hogy a nem vagyonos emberek számára az életbiztosítási portfólió jelentheti a biztonságos élet egyetlen esélyét, a vagyonosok számára pedig az egyetlen megbízható vészforgatókönyvet. A biztonság kérdése felértékelődött. A fejlett országokban az egyén szabadsága és felelőssége tovább növekszik, miközben a világ újabb és újabb kihívásokkal kerül szembe. Egyéni felelősség az, hogy együtt élek-e a családom életszínvonalát, jólétét és biztonságát fenyegető kockázatokkal, vagy megfelelő életbiztosítási portfólió építésével elfogadható szintre csökkentem azokat, és ezzel biztosítom a jólétet önmagam és a családtagjaim számára, akár generációkra előre” – mutatott rá Solymár Attila. Mint elmondta, a társadalmi felelősségvállalás kérdése az, amikor az iparág egységes kommunikációval hívja fel a figyelmet az egyéni felelősségvállalás szükségességére. A Pénzkultúra Alapítvány a jövőben is minden évben megrendezi az Életbiztosítási Csúcstalálkozót, amelyre meghívja a világ vezető életbiztosítási tanácsadóit, hogy tanítsák a hazai szakembereket.

Az idén hat nemzetközileg elismert előadó érkezett Budapestre, akik mindnyájan az MDRT (Million Dollar Round Table: az életbiztosítási üzlet legmagasabb etikai sztenderdjeit meghatározó független szakmai világszervezet) tagjai. Emellett a társadalmi felelősségvállalás alapján minden évben pályázatot ír ki olyan családok számára, akik elveszítették a családfőt, és életbiztosítás hiányában nem tudjak tartani korábbi életszínvonalukat. „Az idén öt bajba jutott családon tudunk segíteni. A Pénzkultúra Alapítvány jótékonyági tevékenységéhez a jövőben is igyekszik megnyerni a vezető biztosító társaságokat és az iparág vezető képviselőit” – mondta el Solymár Attila, aki köszönetét fejezte ki az idei támogatóknak, akik támogatásukkal a magyar társadalom életbiztosítási „átoltottsága”, így anyagi biztonsága és jóléte melletti elkötelezettségükről tettek példaértékű tanúbizonyságot.

Dr. Zolnay Judit, a konferencia platina fokozatú támogatójának, a MetLife Biztosítónak vezérigazgatójától megtudhattuk: „társaságunk elkötelezett a pénzügyi kultúra és a tudatosság fejlesztése iránt, legsikeresebb pénzügyi tanácsadóink szervezetünkön belül több mint 15 éve egyben nagykövetei is az MDRT szellemiségének és a szakmai tudásmegosztásnak. Számunkra fontos, hogy ügyfeleink minél szélesebb körben megismerjék az esetleges pénzügyi és egészségügyi kockázatokat és hosszú távra megtervezett pénzügyi stratégiával rendelkezzenek, amely biztonságot teremt számukra az előre tervezett célok, de egy váratlan esemény bekövetkezése esetén is. Stratégiánk része, hogy a biztosítási szakmában dolgozó kollégáink tudását és látásmódját szélesítsük, ezért is megtiszteltetés számunkra, hogy platina szponzorként e rangos – a hazai biztosítási piacon egyedülálló – eseményt támogathatjuk”.

„A CIG Pannónia elhivatott a hazai pénzügyi kultúra, valamint a biztosítási szakma fejlesztése iránt. Minden olyan kezdeményezést üdvözlünk, amelynek célja a szemléletformálás, az öngondoskodás népszerűsítése, a pénzügyi tudatosság növelése. A Pénzkultúra Alapítvány működése túlmutat az egyszerű edukáción, hiszen az adományok egy részéből azoknak a tragédiát átélt családoknak is segítséget nyújt, amelyek életbiztosítással nem rendelkeztek és ezért a megszokott életszínvonalukat nem tudnák fenntartani. Ezért is fontos számunkra az Alapítvány támogatása. Mindemellett érdeklődve vártuk az immár második alkalommal megrendezett Budapesti Életbiztosítási Csúcstalálkozót, amely lehetővé teszi, hogy neves nemzetközi előadók tapasztalataikat, gyakorlatukat a szakma képviselőinek átadják, ezáltal a nemzetközi gyakorlatot a hazai képviselők széles köre megismerhesse, elsajátítsa” – mondta el Dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója.

A Bestens Zrt. részéről Ködöböcz Zsuzsanna igazgató asszony hangsúlyozta, hogy elsősorban az életbiztosítás területén figyelhető meg az emberek tudatosságának növekedése. Szinte kézzel fogható az egyéni felelősségvállalás tudatosodása. Az ügyfelek egyre konkrétabb biztosítási igényekkel, egyre gyakrabban fordulnak tanácsadóikhoz. Tapasztalható az ügyfelek körében a vagyonbiztonság különböző lehetőségeinek tudatos keresése. „A mi feladatunk az, hogy közvetítőként és tanácsadóként felhívjuk a figyelmet arra, hogy a családi vagyonbiztonság megteremtésének alapköve az életbiztosítottság. Felelősségünk pedig az, hogy az emberek bízzanak az életbiztosítási termékekben” – mondta el a Bestens Zrt képviselője.

Komlósi Tamás, a Generali Biztosító értékesítési hálózati igazgatója arra mutatott rá, hogy a Generali és végső soron a teljes biztosítási szakma közös célja, hogy tevékenyen óvja az emberek életét; azaz, hogy a biztosítási kultúra növelésével, öngondoskodási megoldásaikkal kezdeményező szerepet vállaljon jövőjük biztosításában. „Biztosítóként úgy tehetjük jobbá az emberek életét, ha odafigyelve a piac és az ügyfelek, az emberek elvárásaira nyitottak vagyunk fejlődni és fejleszteni. A Budapesti Életbiztosítási Csúcstalálkozó egy olyan fórum, ahol az életbiztosítási szakmai közösség megteheti ezt. A Generali Biztosító az elmúlt években és idén is az egyik legnagyobb delegációval képviseltette magát. Számunkra ez jelenti a valódi nyitottságot a fejlődés iránt, az igazi elkötelezettséget a szakma és természetesen a Pénzkultúra Alapítvány szervezésében megvalósuló Életbiztosítási Csúcstalálkozó iránt. Biztos vagyok benne, hogy ma mind a 120 kollégám tanul legalább egy olyan új dolgot, melyet mindennapi munkájukba beépítve még közelebb kerülhetünk célunkhoz.”

A konferencia egyik sztárelőadója, Sanjay Tolani volt, akinek sikerkönyvét a dubai iskolások számára korábban kötelező olvasmánnyá tettek az Arab Emirátusokban. „Az életbiztosítást az emberek gyakran nem értik, alulértékelik, vagy félreértik. Ezért kiemelten fontos a szakma számára tisztázni, mi a küldetésünk. A világ számos országában tartok eladásokat szakmai fórumokon, és soha nem a termékről beszélek, hanem arról az értékről, amit az embereknek adunk. A mostani látogatásomnak is ez a célja. A könyvem, amely ma jelent meg magyar nyelven, a különböző korosztályoknak és az eltérő élethelyzetű embereknek segít megérteni a pénzgazdálkodás alapjait. Arról szól, hogyan bánjunk a pénzünkkel. Magyarország gazdasága egyre erősödőben van, a következő generáció felelőssége, hogy amit létrehoztak az elődök, azt tovább vigyék és megvédjék az utókor számára. Erről is szól a könyvem” – mutatott rá a szerző.

A tervek szerint a Pénzkultúra Alapítvány már a jövő évben regionálissá teszi a csúcstalálkozót, amelyre szerte a Közép-Kelet-Európából várják a résztvevőket, az életbiztosítási fókusz mellett pedig a vagyonbiztonság, biztosítottság is a kiemelt témák közé kerül. 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >