Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A numizmatika jegyében
A numizmatika jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. szeptember 25.
Harmadik alkalommal rendezik meg idén az őszi országos éremgyűjtő találkozót itt, Székesfehérváron. A vasárnapi numizmatikai tárgyú börzén mintegy száz asztalnál lehet majd nézelődni, cserélni, vásárolni. A székesfehérvári éremgyűjtőknél még megvásárolhatóak lesznek a Semmelweis emlékév kapcsán tavasszal kibocsátott bronz- és ezüstérmek.

 

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete jóvoltából immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az őszi országos éremgyűjtő találkozó. Ahogy Igari Antaltól, a fehérvári társulat elnökétől megtudtuk, a hagyományos találkozójukat már harminc éve tavasszal rendezik meg, azonban a nagy érdeklődésre tekintettel igény merült fel arra, hogy ilyenkor ősszel is legyen egy börze. A numizmatikai tárgyú anyagok – mint az érmék, papírpénzek, bélyegek, kitüntetések, jelvények, képeslapok – kiállítása és cseréje mellett vásárlásra is lehetőség nyílik. 

A rendezvény szeptember 27-én, vasárnap 08.00 órakor kezdődik a Művészetek Házában, ahol több mint háromszáz gyűjtőre és érdeklődőre számítanak az ország különböző pontjairól, de asztalok még a héten is foglalhatók. A nagyszabású esemény – mely hazánkban a numizmatikai tárgyú találkozók között dobogós helyen szerepel – nagyon kedvelt az éremkedvelők körében. Számukra, de talán a laikus érdeklődök számára is igazán jó hír, hogy a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete által az idei Semmelweis emlékév tiszteletére veretett és tavasszal kibocsátott Semmelweis bronz- és ezüstérem még kapható, és a találkozón a fehérvári szervezőktől meg is vásárolható.

Az igazán különlegesnek ígérkező expora minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >