Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
SZÉKESFEHÉRVÁRRÓL INDUL A CHRONO CLASSIC OLDTIMER SZUPERKUPA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 25.
Szeptember 26-án, szombaton közel 90 veteránautó és különleges yougtimer indul Székesfehérvárról Balatonlelle irányába. A Siófokot is érintő 280 km hosszú útvonalon néhány ügyességi feladat is vár a résztvevőkre a navigálás mellett. Immár negyedik alkalommal találkoznak Székesfehérváron a Chrono Classic futam résztvevői. Már reggel 8 órától érkeznek az ország minden szegletéből a makulátlan állapotban lévő oldtimerek az Alba Pláza mellé.
 
Érdemes lesz a Belvárosban várni az autókat, mert a látványos rajtceremónia idén újra az Országalma mellől történik, ahol reggel 09:30 órakor dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszönti a résztvevőket.
 

 
Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának utolsó előtti futama, a Chrono Classic túraverseny az Oldtimer Szuperkupa, ahol a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autók nem csak kiállításszerűen láthatók, hanem működés közben testközelből hallhatóak, „érezhetőek”.
 
A székesfehérvári indulás után Berhida felé veszik az irányt a versenyzők, majd Balatonkenese és Világos után Siófokon lesz egy megállópont, ezt követően pedig Tab felé egy erdőgazdasági úton vezet az itiner tovább.
 

 
A délutáni etapot Somogy gyönyörű útjain és eldugott településein kell végignavigálniuk a résztvevőknek az itinerük alapján. Kétely felé először kanyarodik a mezőny, majd a Balaton parton Kenéz István Balatonlelle polgármestere várja a környék finom boraival a célba érkezőket.
 
A túrán többféle márkát csodálhatnak meg a különböző kategóriákban, ma is létező, de letűnt márkák is szerepelnek a rajtlistán 1938-tól 1992-ig: Alfa Romeo, Austin Healey, Mini, BMW, Chevrolet, Citroën, Fiat, Ford, Jaguar, Lancia, Mercedes-Benz, MG, NSU, Opel, Peugeot, Porsche, SAAB, Skoda, Triumph, VAZ, Vespa, Volkswagen, Volvol is lesz az indulók között.
 

 
Jellemző a hazai versenyek színvonalára, hogy két osztrák és két cseh páros kellett idén egy angol páros is vállalta a hosszú utazást a túra kedvéért tovább színesítve a mezőnyt.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >