Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow EBEL: lejtmenetben a Volán
EBEL: lejtmenetben a Volán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 28.

Image

Az első három meccsét megnyerte az osztrák profi jégkorong ligában a Fehérvár AV19, ám jött két szoros vereség, s máris a középmezőnybe zuhant vissza az együttes, így várhatta az egyre jobb és eredményesebb HC Orli Znojmo elleni hazai ütközetet. Egy hete éppen a cseh csapat otthonában kapott ki először a Volán, így lett volna miért visszavágni. Ez azonban nem sikerült, a lelkes, de kulcsjátékosai hiányában kissé tompa hazai gárda simán kikapott 4-1 -re, amivel visszacsúszott a tabella 8. helyére.

 

 

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott. A Znojmó lőtt többet kapura, de a házigazdának is volt lehetősége a vezetés megszerzésére, ennek ellenére góltalanul zártak a küzdő felek a nyitó 20 perc után.

A folytatásban is derekasan tette a dolgát az AV19, de Banham és Sarauer hiánya nagyon érződött a tanácstalan és eredménytelen támadás befejezéseknél. A huzamosabb ideje sérült Bartalis és a szintén nem bevethető Brocklehurst sem elhanyagolható tényező a hiányzók oldalán... Amig a Volánnak szinte semmi sem jött be, addig a csehek kétszer is betaláltak. Különösen az ex-fehérvári Yellow-Horn volt tarthatatlan, aki a kini meccs után most is eredményes volt

A második szünetben még reménykedhetett a vendéglátó, de a záró játékrész elején Yellow-Horn újra túljárt Hetényi eszén, s a 0-3 -at ez a tartalékos AV19 nem bírt el. Hiába kapott sorozatban emberelőnyöket, ezeket is könnyedén kivédekezte a Znojmo, amely sajnos simán nyert, főképp, hogy a hajrában még Tomas is betalált. A végén Martinelli megszerezte ugyan a szépítő gólt, de ez már nem osztott, nem szorzott. Jó lesz, ha Banham és Sarauer vissza tud térni, mert borzasztóan hiányzik a kreativításuk és gólérzékenységük. Nélkülük a Volán megközelítőleg sem olyan jó, mint velük.

Legközelebb pénteken (október 2) este a Red Bull Salzburg otthonában jön a következő javítási lehetőség. Annak a Salzburgnak a csarnokában, amely évek óta legerősebb kerettel rendelkezik, szinte mindig ott van a bajnoki döntőben, s többszörös bajnok is, ráadásul éppen ellentétes pályát fut, mint a Volán, hiszen három zakó után háromszor nyert. Szóval semmi sem szól a fehérvári egylet mellett. Talán éppen ez lehet az esélye...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >