Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ellenőrizzük a vízelvezető árkokat, az ereszcsatornákat! Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. szeptember 29.

Image

Az elmúlt időszakban jellemzően lokálisan, rövid idő alatt hullott nagy mennyiségű csapadék Fejér megyében. Ezek az intenzív felhőszakadások jelentős terhelést jelentek a települések felszíni vízelvezető rendszereire. Éppen ezért, a hatékony csapadékvíz-elvezetés és a belvízkárok megelőzése érdekében a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság javasolja a vízelvezető rendszerek időszakos tisztítását.
 
 
Az árkok, átereszek karbantartása egy-egy ingatlan előtt a telek tulajdonosának a kötelezettsége. Kérjük, fordítsanak fokozott figyelmet az árkok, átereszek növényzettől, falevelektől és hordalékoktól történő tisztítására, tisztán tartására!
 
Nagy mennyiségű csapadékot követően is javasolt meggyőződni az árkok vízelvezető képességéről, és amennyiben indokolt biztosítsák az esővíz elfolyásának zavartalanságát. Az ingatlanokon belül is fontos a csapadék megfelelő elvezetése.
 
Győződjenek meg, ellenőrizzék az épületek tetőhéjazatának, a tűzfalaknak és az ereszcsatornáknak állapotát! Utóbbiaknál fontos, az őszi lombullás miatti falevelek eltávolítása.
 
< Előző   Következő >