Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Belvárosi térzene október 1-jén
Belvárosi térzene október 1-jén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 30.

Image

Belvárosi térzenével örvendeztetik meg a lakosságot a Belvárosban a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI diákjai. A munkácsysok 10.10 órától énekelnek a Romkert mellett, a zenei iskola programja a Városház téren 11.00 órától 13.00 óráig tart, amelyben a klasszikus és a népzenész muzsikus fiatalok egyaránt szerepet kapnak.

 

Október 1-je a Zene Világnapja: az UNESCO Nemzetközi Tanácsának Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész javasolta, hogy ezen a napon emlékezzünk a zeneművészet legnagyobb alakjaira, és ismerjük meg a különböző kultúrák zenéit. Menuhin azt mondta: „Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.” Ehhez a programhoz kapcsolódik két fehérvári iskola belvárosi térzene programja október 1-jén.

A Romkert mellett énekelnek a Zene Világnapja alkalmából a Munkácsy Mihály Általános Iskola alsó tagozatos tanulói 10.10 órától.  11.00 órától 13.00 óráig a több éves hagyományhoz híven a Városház téren térzenét adnak a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A programban a klasszikus és a népzenész muzsikus diákok egyaránt szerepet kapnak.

A zene előtt tisztelgés székesfehérvári programjait ünnepi koncert koronázza meg a Vodafone Sportcentrumban. A rangos rendezvény ad alkalmat a Fricsay-díj és az Éneklő Ifjúság okleveleinek átadására. A koncerten 18.00 órától a város gyermek-, ifjúsági és felnőtt kórusai lépnek fel.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >