Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Új fitnesz park és épülő parkolók a Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. október 01.
Átadták Víziváros első szabadtéri fitnesz parkját, melyet a Sarló utca 8-10. szám közötti területen alakítottak ki képviselői keretből. Ugyancsak a napokban a földmunkákkal és a tereprendezéssel elkezdődik a városrészben az a nagyszabású beruházás, melynek keretében több lépcsőben 155 parkolóhelyet építenek ki, zárt kutyafuttatót alakítanak ki és bővítik a zöldfelületet.

 

 

Minderről a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Dr. Horváth Miklósné, a 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Bozai Istvánvárosgondnok. 

Szinte gombamód szaporodnak a szabadtéri fitnesz parkok Székesfehérváron. A városban a tizenkettedik, a Vízivárosban pedig az első az a létesítmény, melyet nemrég adtak át a Sarló utca 8-10. szám között. A 3,7 millió forintos beruházást képviselői keretből valósították meg, a kavicsággyal bevont területen hat különféle erősítőgépet helyeztek el, melyeket már használatba is vehettek a sportolni vágyók. – mondta Bozai István városgondnok.


„Mindig nagy öröm, ha új beruházásokról számolhatunk be, a fitnesz park is ezek közé tartozik. Vízivárosban nagyon sok fiatal felnőtt, középkorú és idős lakó van, akiknek a rendszeres „Nyitott tornatermek” foglalkozásai mellett így is biztosítjuk a mozgás, a sportolás lehetőségét, ők pedig lelkesen ki is használják ezt. Igazán örvendetes, hogy sikerült ezt a beruházást Víziváros közepén megvalósítanunk.” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Dr. Horváth Miklósné képviselő. Hozzátette: folyamatosan bővítik a városrész játszótereit is, hogy kielégítsék a kisgyerekek játék- és mozgásigényét.

A napokban a földmunkákkal és a tereprendezéssel elkezdődik a Vízivárosban az a nagyszabású beruházás is, melynek keretében több lépcsőben 155 parkolóhelyet építenek és jelentősen bővítik a zöldfelületet, fákat, cserjéket ültetnek, virágágyásokat alakítanak ki. Az építkezést az teszi lehetővé, hogy jelentős nagyságú terület szabadult fel. A Fűtőerőmű Királysor-i épületében idén márciusban leállt a villamosenergia-teremlés és egy új 20 MW-os kazánt már a Bakony utcában helyeznek üzembe. A most rendelkezésre álló területen egy zárt kutyafuttató készül  és mellette a Gőzmalom utcai, jelenlegi vasúti átjáróból 58 parkolóhelyet lehet majd megközelíteni. A felszedett sínek helyén a Sarló utca 25.-33. közötti területen további 64, a Budai út 94. számnál 16, a Budai út 98. számnál 10, míg a Budai út 100-nál 7 parkolóhely létesül. Jelenleg 534 parkoló van a városrészben, a bővítéssel mintegy 30 százalékkal emelkedik a helyek szám úgy, hogy közben növelik a zöldfelületek nagyságát, és kutyafuttatót is kialakítanak.

 



Bozai István városgondnok elmondta: a munkát a Gőzmalom utca mellett, a felszedett vasúti sín mentén található területen kezdik, ahol már dolgoznak a földmérő szakemberek. Ezt követően hamarosan indul a tereprendezés, a leendő parkolási felületek megfelelő mélyítése, murvával történő feltöltése és a terület parkosítása. Mindez komoly földmunkával és teherforgalommal jár majd a következő hónapokban. Arra törekszenek majd, hogy a munkagépek és a teherautók a sín nyomvonalát használják közlekedésre, ám közel 4.000 köbméter földet, illetve murvát kell megmozgatniuk, ami átmenetileg kellemetlenséget okozhat a lakóknak, ezért türelmet kérnek tőlük. A városgondnok hozzátette: a murvával fedett parkolókat valószínűleg jövő tavasszal már birtokba vehetik a lakók, a szilád burkolattal történő ellátást pedig a költségvetés függvényében végzik majd el. A tervezés 2 millió, a területrendezés 30 millió forintba kerül, a beruházás teljes költsége eléri a 100 millió forintot. – hangzott el a sajtótájékoztatón.

„Szeptember 3-án lakossági fórumon mutattuk be a terveket, melyeket a vízivárosiak osztatlan örömmel fogadtak.  A „Fűtőerőmő rehabilitáció”-ját érintő teljes terület mintegy 10 hektár nagyságú, jelenleg a már felszabaduló területen lépésről lépésre haladva, a pénzügyi források figyelembe vételével tudunk dolgozni.”
 – hangsúlyozta Dr. Horváth Miklósné. A képviselő hozzátette: a Víziváros nagy lakossági létszámához képest szűkös a parkolók száma, az új beruházással ezt a problémát orvosolják majd. Fontos, hogy a zöldterületekből nem vesznek el, sőt bővítik azokat, és a kutyatulajdonosokat is fogják ösztönözni, hogy az elkészülő zárt futtatót használják.

 

 


 

„Mint minden beruházás, így a vízivárosi is átmenetileg kényelmetlenséggel jár majd, ám hosszú távon mindez a  lakók érdekeit szolgálja, őértük történik. Éppen ezért kérjük a kivitelezési munkák idejére az érintettek szíves türelmet és megértését!” – zárta szavait a képviselő.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >