Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ezúttal a bírók intézték el a Volánt
Ezúttal a bírók intézték el a Volánt Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. október 05.

Image

Nem túl kedvező helyzetben, 4 vereség után, egy sornyi sérült kulcsjátékos nélkül próbált meg szépíteni a bizonyítványon az EBEL-ben a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. A vasárnapi ellenfél, a Black Wings Linz zsinórban aratott három sikere okán ebben a helyzetben esélyesebbnek számított. Az utolsó percig most hősiesen helytállt, és vezetett a Volán, de egy bizonyos Zrnic nevű, játékvezetőnek csúfolt egyén olyan mértékben szórta ki a büntetőpadra a hazai játékosokat, ami valószínűleg példátlan.

 

 

Az első játékrész kiegyenlített hokit, de egy jól küzdő, sokat próbálkozó Volánt hozott. Összességében a 9-9 -es kapuralövési mutató és a 2-2 kiállítás hűen tükrözi a látottakat.

A második harmad hamar meghozta a házigazdák vezetését: a 24. percben egy emberelőnyös szituációnál ketten is beálltak Ouzas kapuja elé, a zavarás meghozta az eredményt, mert egy "surranó" lövés kijött az egyébként remekül védő kapusról, Martinelli pedig bevágta a kipattanót, 1-0! Nem érdemtelenül szerzett előnyt az AV19, s vezetett a záró 20 perc előtt is.

A harmadik játékrészben meglehetősen csipkedte magát a Linz, ami nem csoda, hiszen számára fogyott kevésbé előnyösen az idő... Az pedig szaladt is rendesen, s bár a "fekete szárnyak" próbálkoztak rendesen, részint Rajna remekül védett, az egész csapatban pedig magasan lobogott a harci tűz. igaz nyílt meccs alakult ki a jégen. Váltva forogtak veszélyben a ketrecek, de újabb gól nem esett.

A véghajrához érve az egyik bíró, a horvát Zrnic - aki szinte folyamatosan a Volán ellen fújt -, egymás után három hazai játékost küldött le a jégről, másodszor és harmadszor teljesen indokolatlanul! Az első hátrányos helyzetet Rajna vezérletével hősiesen kivédekezte az AV19, úgy, hogy megúszott egy gólt kisles okán! Hiába videóztak a csikos mezesek, szabálytalan volt. A másodikat is túlélte a fehérvári egylet. Igan ám, de az alaposan fáradó vendéglátó csapatra HAZAI PÁLYÁN ráfújták a a negyedik 2 percest is! Ráadásul a magyar vonalbíró, Soós fújta be!! Mindezt tetézendő még egy Volánost kiküldtek az utolsó fél percben! Ezt már nem bírta el Rob Pallin csapata, egyenlített a Linz, majd bevágták a győztes gól is, 1-1, majd 1-2!. Ordas nagy csalás, erre mást nem lehet mondani! Hazai pályán, kérem, ilyet???

Ha létezik egyértelmű csalás, ez az volt! Egy csapat, amely nem tudott mit kezdeni a másikkal, idegenben az utolsó 8 percet emberelőnyben játszhatta végig! ilyen valószínűleg még nem volt a hoki történelmében! Vérlázító! Ezt ebben a formában nem lehet sportnak nevezni és sportként értékelni!

Már csak a Ljubljana és a Graz van a tabellán a Volán mögött. De most igazából nem ez a legfontosabb. Pénteken Innsbruckban lehet javítani, de kérdés, ebben a helyzetben, egy ilyen meccs után mennyire képes összeállni a csapat? Amikor mindent megtesz, de elveretik az utolsó fél percben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >