Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szent István országa - Boldogasszony országa Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 09.
Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a „Szent István országa – Boldogasszony országa” című kórustalálkozót október 10-11-én, Székesfehérváron. A szervező Primavera Kórus meghívására a királyi városba érkezik a Budapesti Monteverdi Kórus és a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Énekkara. Szeretettel várják a város zeneszerető közönségét október 10-én, szombaton délután a Szent Imre templomba a kórusok ünnepi hangversenyére.

 

 

Amint Fejér megye címere is tükrözi, Szent István Mária oltalmába ajánlotta hazánkat, amikor szeretett fiát, az uralkodásra termett és nevelt Imre herceget elveszítette. Mária Nagyboldogasszony a magyar nemzet kincse és patrónája, akinek napját a Primavera Kórus szeretné Isten adta énekszóval megünnepelni évről évre. Az október 8-ai Mária Nagyboldogasszony ünnepünkhöz kötődő első kórustalálkozó annak jegyében jön létre, hogy Szent István szellemi örökségét a zene nyelvén is továbbvigyék, és Mária hagyatékát a lelkekben megerősítsék. A szervezők szándéka szerint az esemény Magyarország történelmi fővárosában a történelmi-keresztény vonással méltóképpen kiegészíti a város kulturális palettáját, gyökereinkre és hősi múltunkra irányítja a polgárok figyelmét.

 


A „Szent István Országa – Boldogasszony Országa” című, október 10-11-én megrendezésre kerülő kórustalálkozón a szervező Primavera Kóruson kívül szerepel a Budapesti Monteverdi Kórus és a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Énekkara. A kórusok ünnepi hangversenyére október 10-én, szombaton 17.00 órakor kerül sor a Szent Imre templomban, ahol köszöntőt mond Smohay András, az Egyházmegyei Múzeum igazgatója. A belépés ingyenes, ám a közönség adakozhat, a támogatásokat a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány székesfehérvári Szent Imre Iskolaházának javára ajánlják fel. A koncertet követően a résztvevők közösen róják le tiszteletüket Szent István nyughelyénél, a Nemzeti Emlékhelyen. Október 11-én, vasárnap a nagyváradi énekkar a Bazilika nagymiséjén, a Primavera kórus a Felsővárosi Szent Sebestyén templomban teljesít énekével miseszolgálatot.

A rendezvény védnökei Spányi Antal megyéspüspök, Vargha Tamáshonvédelmi államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >