Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ivókutat avattak a Hétvezér iskolában
Ivókutat avattak a Hétvezér iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. október 06.
Három ivókút és szenzoros, takarékos vízcsapok szolgálják a Hétvezér Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak egészségét. Az ALCOA Európai Keréktermék Kft. hirdette meg a „Takarékosan a tiszta és finom ivóvízért” című pályázatát, amelyen Székesfehérvár Önkormányzata hozzájárulásával három általános iskola pályázott sikerrel és valósíthatott meg ilyen jellegű fejlesztést.

 

A hétfő délutáni ünnepségen részt vett Deák Lajosné, a 11. számú körzet önkormányzati képviselője és Juhász László környezetvédelmi tanácsnok is.


A Hétvezér Általános Iskolában az Öko-hét keretében vízről szóló dallal, tánccal avatták fel az udvaron álló, illetve az iskola falain belül található három ivókutat. Mint azt Lángfalvy Péterné, az iskola igazgatója elmondta, egy sikeres pályázatnak köszönhetően az iskolában három ivókút épült ki, és kicserélhették a vízcsapokat is. Így szenzoros, takarékos kézmosókat szereltek fel a mellékhelyiségekben, illetve az étkező mellett található mosdókra is.

 


 

Az igazgatónő hozzátette, az Örökös Öko-iskola címmel rendelkező intézményben hétfőn kezdődött Öko-hét keretében a vízzel, az egészséges életmóddal és a környezeti neveléssel kapcsolatos játékos feladatokat állítottak össze a gyerekeknek. A programok között szerepel Fehérvár kútjainak felfedezése, Gaja-völgyi vízparti séta, szakmai előadások és játékos vetélkedő is a víz jegyében, valamint a reggeli, közös vízivás is. „A tanulási folyamatot a gyerekeknél kell elkezdeni, jó példával elől járni, ahhoz, hogy a fenntarthatóságra neveljünk, és a környezeti nevelésünk hatásos legyen!” – hangsúlyozta Lángfalvy Péterné.

 


 

 „Székesfehérvár Önkormányzata számára is nagy öröm, hogy az Alcoa Alapítvány által nyújtott támogatással ismét közösen tehetünk gyermekeink egészsége érdekében.”  - hangsúlyozta Deák Lajosné önkormányzati képviselő.

 


 

Az ivóvíz népszerűsítése, a takarékosságra nevelés, és a környezettudatos szemlélet kialakítása. Ezekkel a célokkal hirdette meg az ALCOA Európai Keréktermék Kft. „Takarékosan a tiszta és finom ivóvízért”című pályázatot. Tóth Csaba, a gyáregység termelésvezetője köszöntőjében kiemelte, hogy ezzel a fejlesztéssel az iskola vízfelhasználása hosszútávon csökkenthető, ami egybevág a cég filozófiájával is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >