Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Bepanaszolja a játékvezetőt az AV19
Bepanaszolja a játékvezetőt az AV19 Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. október 06.

Image

Mint arról beszámoltunk, botrányos játékvezetői segédlettel, az utolsó bő fél percben kettős emberelőnyét kihasználva fordította meg a Fehérvár AV19 elleni EBEL találkozó állását és nyert 2-1 -re a Linz jégkorong csapata.

 

 

A derbi egyik sípmestere, a szlovén (van aki szerint horvát, de a lényegen nem változtat) Zrnics az egész találkozón hibát hibára halmozott, 95 % -ban a Volán kárára, amit pedig az utolsó szűk 8 percben művel, arra nehéz szavakat találni. A fehérvári klub vezetőinek is, ezért úgy döntöttek, hogy észrevételeiket egy DVD-felvétel társaságában eljuttatják az osztrák liga illetékeseihez.

Mivel általában hasonló esetekben nem nagyon történik semmi, az EBEL döntéshozói gyorsan átlépnek a történteken, most sem várható földindulás. Mindazonáltal ez az a pont amikor egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni a tények mellett, nem lehet mosolyogva és alázatosan szemlesütve elfogadni, hogy egyetlen csíkos mezes illető tönkretegye egy egyébként is ezer sebből vérző csapat játékát, néhány perc alatt lerombolva azt, amit nagyon kemény melóval egy egész meccsen addig felépített.

Íme Ocskay Gábor szakisztály-igazgató nyilatkozata, amit az AV19 honlapkának adott.

- Mindenféleképpen észrevételezzük a liga felé a történteket, ez egyértelmű! Örök igazság, hogy nem szabad a bírókkal foglalkozni, de ami vasárnap este történt, az minden határon túlment, nem hagyhatjuk szó nélkül. Fontos megemlíteni, hogy nem két vezetőbíróról van szó, hanem csak az egyikükről; Milan Zrnic mindenképpen el akarta dönteni a mérkőzést, elhatározta, hogy a Fehérvár nem fog pontot szerezni. Régóta vagyok a pálya közelében, de ilyet még nem láttam. Ami az 53. perc után történt, az példátlan. Nem egy játékvezetői tévedésről volt szó, hanem hibák sorozatáról, és az sem mindegy, hogy mikor történtek ezek a hibák. Óvásról természetesen szó sem lehet, mert műhiba nem történt. Ugyanakkor holnap délig el fogjuk juttatni észrevételeinket a ligának egy dvd-vel megtámogatva, melyen az utolsó hét perc eseményei láthatók. Ilyen esetekben a játékvezetői testület általában összezár, ha kivizsgálják az esetet, az sem a nyilvánosság előtt fog megtörténni. Mindenesetre kíváncsian várom, hogy lesz-e bármilyen következménye a történteknek, vagy egyszerűen csak túllépnek rajta.

Milyen hatása lehet ennek a vereségnek a csapatra?

- A három pontnál sokkal többet veszítettünk, valóban nagy kérdés, hogyan tudja a csapat feldolgozni az eseményeket. Amikor egy játékos a könnyeivel küszködik, és képtelen nyilatkozni a végén, az sok mindent elárul a mérkőzésről. Főként miattuk sajnálom azt, ami történt. A csapat ebben a nehéz helyzetben is hihetetlen erőket mozgósított a győzelem megszerzéséért, egészen az utolsó percekig, amikor Zrnic letérdeltetett minket. Az utolsó leheletükig küzdöttek, önfeláldozóan blokkolták a lövéseket, Rajna is parádésan védett. Külön dicséret illeti őket azért, hogy a meccs végén senkinél sem szakadt el a cérna, így a sok sérülés után nem esnek ki újabb játékosaink egyéb szankciók miatt. A klub valószínűleg úgyis megkapja majd a büntetését a lefújás után történtekért...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >