Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
NEM MUSZÁJ FÁZNUNK! - KÉRHETŐ A FŰTÉS SZEZON ELŐTT INDÍTÁSA Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. október 09.

Image

Október 15-én kezdődik hivatalosan a távfűtési idény. Aki már most szeretne fűteni, kérheti a szolgáltatás elindítását. Nem kell félni a felesleges pazarlástól: ha kint felmelegedne az idő, a fűtés automatikusan lekapcsol.
 
Szeptember közepe óta van lehetőség a távfűtéses otthonokban kérni a radiátorok felmelegítését. A hivatalos fűtési idény október 15-én indul, a hűvös őszi idő beköszöntével azonban már több fehérvári lakásban kérelmezték a távfűtés szezon előtti elindítását.
 
Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy eddig a fűtés korábbi indítását a lakosság harmada, a közületek tizenöt százaléka kérte:
 
„A közös képviselőn, a fűtési megbízotton vagy a lakásszövetkezeten keresztül lehet igényelni a fűtés indítását. Szeptember tizenötödikétől a mi rendszerünk készen áll. Van olyan ház, ahol a belső, szekunder fűtési rendszer még nincs feltöltve, tehát nem alkalmas arra, hogy indítsuk a fűtést, de a többi helyen az írásbeli kéréstől számítva legkésőbb 48 órán – a gyakorlatban legtöbbször néhány órán – belül felmelegszenek a fűtőtestek.”
 

 
Ha tehát valaki fázik otthon, kérheti a radiátorok szezon előtti bekapcsolását. Ebben az esetben a társasházi közös képviselőnek, a lakásszövetkezetnek vagy a fűtési megbízottnak írásbeli kérvényt kell benyújtania, és a bejelentéstől számítva maximum két napon belül elindul a szolgáltatás.
 
A fűtést a tervezettnél korábban is igénylő otthonoknak jó idő esetén sem kell tartaniuk a túlfűtéstől, hiszen fűtési automatikák figyelik a külső hőmérsékletet. Ha mégsem érkezik meg a lehűlés, automatikusan leállítják a fűtést.
 
További információ a Széphő Zrt.-ről a www.szepho.hu weboldalon olvasható.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >