Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Írásbeli kérdés Kiss Péter Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterhez
Írásbeli kérdés Kiss Péter Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterhez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 27.

Image"Mi indokolja, hogy a kormány a legnagyobb válság idején 100 milliókat költ el felesleges propagandakiadásokra? Komolyan gondolja-e a kormány, hogy csupán kommunikációval megoldható-e bizalmi és vezetési válság? Nem érzik-e erkölcsileg felvállalhatatlannak, hogy miközben újabb gigantikus megszorító csomagot akarnak az emberek nyakába varrni, közben zavartalanul folytatják az emberek pénzének pazarlását?" - ezekre a kérdésekre várja a választ Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője, aki ma egy levelet küldött el Dr. Szili Katalinnak az említett témák kapcsán.

Dr. Szili Katalin
az Országgyűlés elnöke részére


Tisztelt Elnök Asszony!

"Újabb 100 milliók üres kormánypropagandára?" címmel a Házszabály 91. § (1) és (2) bekezdése alapján kérdést kívánok benyújtani dr. Kiss Péter Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszternek.

A kérdésre a választ írásban kérem.


Tisztelt Miniszter Úr!

Tudjuk, hogy mára a kormányzati politika szinte divatot csinált abból, hogy 100 milliókat költenek el soha meg nem valósuló beruházásokra, kommunikációra, valamint üres kormánypropagandára. A sajtóban megjelent hírek alapján egyértelműen látszik, hogy a kormány még a legnagyobb válság idején - miközben újabb gigantikus megszorításokon dolgozik - sem mond le a pénzkidobásról. Sajtóhírek szerint 40 ezer forintos órabérért telepítették a kormányszovivo.hu oldalt, valamint arról is lehet hallani, hogy- a piaci árnál drágábban szereztek be eszközöket az oldal működtetéséhez. Szintén a mai sajtóban megjelent hír szerint a kormány a válság idején sem mond le a közpénzből finanszírozott önreklám- és üres propaganda kiadásokról, amelynek keretében a Miniszterelnöki Hivatal 300 millió forint értékben kötött kommunikációs szerződést egy - nem nyílt pályázaton - kiválasztott céggel.

Tisztelt Miniszter Úr!

Az ügyben az alábbi kérdéseket szeretném Önnek feltenni:

- Mi indokolja, hogy a kormány a legnagyobb válság idején 100 milliókat költ el felesleges propagandakiadásokra?
- Komolyan gondolja-e a kormány, hogy csupán kommunikációval megoldható-e bizalmi és vezetési válság?
- Nem érzik-e erkölcsileg felvállalhatatlannak, hogy miközben újabb gigantikus megszorító csomagot akarnak az emberek nyakába varrni, közben zavartalanul folytatják az emberek pénzének pazarlását?

Várom Miniszter Úr megtisztelő válaszát!

Budapest, 2008. október 27.


dr. Cser-Palkovics András
országgyűlési képviselő

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >