Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tízmillió forintos támogatás a határon szolgáló katonáknak Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. október 12.

Image

Székesfehérvár Közgyűlésének mlegutóbbi ülése után Vargha Tamás, honvédelmi államtitkár és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a sajtó jelenlétében aláírták az együttműködési megállapodást, amely arról szól, hogy az Önkormányzat tízmillió forinttal támogatja a déli határon szolgáló katonák családtagjaikkal történő kommunikációját.

 

 

Székesfehérvár Közgyűlése l elfogadta a költségvetési, valamint a támogatások rendjéről szóló rendelet módosítását, ez alapján a képviselőtestület egy korábbi döntése immár írásos formában is megerősíthető lett. 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata tízmillió forintos támogatást nyújt a déli határokon szolgáló katonáknak, a családtagjaikkal történő kapcsolattartáshoz. A közgyűlést követően a döntésről Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere tartott sajtótájékoztatót, melynek keretében az erről szóló együttműködési megállapodást is aláírták. 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a korábbi és a mostani napirendnél is egyhangú támogatással döntött a közgyűlés arról, hogy tízmillió forintos támogatást biztosít a Honvédelmi Minisztériumon keresztül azoknak a katonáknak és családtagjaiknak, akik most a déli határvidéken teljesítenek szolgálatot. Mint hozzátette, nagyon sok Fehérváron szolgálatot teljesítő katona hetek óta a határnál van, és nem mindegy, hogy az itthon maradt családtagokkal milyen módon tudnak kapcsolatot tartani. Ahogy arról tájékoztatást adott, folyamatosan egyeztettek a Honvédelmi Minisztériummal az eszközbeszerzésekkel kapcsolatban. Majd hozzátette, a mai napon a tízmillió forintot átutalják, hogy a beszerzések rövid időn belül megtörténhessenek. „Itt egy élő példája van annak, hogy Székesfehérvár nemcsak a szlogenek szintjén és nemcsak történelme okán katonaváros, hanem a jelenben is az. Amikor konkrét segítségre van szükség, akkor is odaáll a katonái mellé, pont azért, hogy a jövőben is katonaváros maradjon, és a Magyar Honvédség meghatározó központja legyen a múltban, a jelenben és a jövőben is.”

 

 


 

Vargha Tamás honvédelmi államtitkár arról számolt be, hogy Magyarország déli határain immár majdnem ötezer honvéd szolgál hosszú hetek óta, hogy megvédjék az ország határait. Mint fogalmazott, ez embert próbáló szolgálat, de az jó érzés, hogy ebben a szolgálatban már nem vagyunk egyedül. Hiszen tegnap született arról döntés, hogy a visegrádi négyek másik három tagja - Csehország, Szlovákia és Lengyelország - is csatlakozik Magyarország déli határainak, így Európa külső schengeni határának a megvédéséhez, és az ott szolgálatot teljesítő katonáknak logisztikai segítséget és támogatást nyújtanak a jövőben. Ahogy hozzátette: „Jó érzés tudni, látni és tapasztalni, hogy a határon szolgálatot teljesítő katonáknak nemcsak mi köszönjük meg mindenegyes alkalommal a szolgálatot, hanem az ott élő emberek, gyerekek, fiatalok és idősek is.” Hangsúlyozta, büszke arra, hogy a mi városunk, Székesfehérvár az első, amelyik felajánlotta, hogy adománnyal segíti az ott szolgálatot teljesítő honvédek életét. Elmondta, a katonák egyöntetű véleménye alapján a szolgálat legnehezebb része az, hogy a távollévő családtagjaikkal kapcsolatot tartsanak. Éppen ezért szültetett az a döntés, hogy a város által felajánlott adományból számukra olyan mobileszközöket vásárolnak, amelyek szélessávú wifi-kapcsolatot biztosítanak annak érdekében, hogy megkönnyítsék a kommunikációt a családtagok között.


Ezen eszközöket a honvédelmi államtitkár be is mutatta a sajtó képviselőinek, majd köszönetet mondott a városnak a támogatásért.   

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >