Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
KELLER ÁGI ÉS NÉMETH MARIANN KIÁLLÍTÁSA A FORRÁS GALÉRIÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 14.
November 27-ig látogatható a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában a két üvegfestő kiállítása. "A képek élő, vonzó szépsége lüktet, szinte harcolnak egymás mellett, hogy kivívják figyelmünket, hogy meghódítsanak, elcsábítsanak. Ha valami igazán női ebben a kiállításban, az az, ahogyan ezek a képek harcolnak a figyelmünkért.” - mondta Hirtling István a tárlat megnyitóján.
 
 
„Üvegen - üvegből - ólommal - festékkel megfogalmazott nőiesség, finomság, portrék, alakok, csendéletek harmóniája, gesztusok plaszticitása, tündérek rebbenékenysége, gésák, múzsák, balerinák, táncosnők odaadása-alázata, angyalok lepkeszárnyai, növények hajlékonysága, gyönyör tündöklése, a virágok szinte érezhető illata - ez mind-mind Ági és Mary érzékeny, kreatív lelkének termése.” - mondta a kiállítás megnyitóján a Vörösmarty Színház művésze.
 

 
Németh Mariann 1999 decembere óta foglalkozik üvegfestéssel, mint mondja nincs fő ihletforrása, de korszakai vannak és egy ideje a nő, nőiség foglalkoztatja. Keller Ági több mint hat éve Tiffany-technikával, vannak saját munkái, de reprodukciókat is készít.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >