Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fél évszázados visszatekintő
Fél évszázados visszatekintő Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. október 15.
„Ötven éve történt” címmel nyílik kiállítás a Szent István Király Múzeum és az ARÉV Baráti Kör Egyesület jóvoltából. A tárlat része a Székesfehérvár Önkormányzata fővédnökségével megvalósuló eseménysorozatnak, amelyet a városban elsőként átadott panelház fél évszázados jubileuma kapcsán indítottak útjára.

 

 

Az első székesfehérvári panelház átadása 1965 júliusában történt. Ez adta alapját az „Ötven éve történt” címmel indult eseménysorozatnak, amit a Szent István Király Múzeum és az ARÉV Baráti Kör Egyesület szervezett meg Székesfehérvár Önkormányzata fővédnöksége mellett. A Deák Ferenc utca 14-16-18. szám alatt fél évszázada megépült ház 50. születésnapjának megünneplését követően most újabb programmal készülnek a szervezők.

Az ARÉV Baráti Kör Egyesület az építőipari vállalat összegyűjtött és megőrzött anyagát gondozva, jelentős feltáró munkája eredményeként egy kiállítás nyílik. A volt „arévesek” lelkes értékőrző munkája teszi lehetővé, hogy az ipari építési technológiákat, a vállalat és az építőipari üzem eredményeit, illetve közösségi munkáját, láthassák az érdeklődök. A feltáró munkát és az eredmények bemutatását az egyesület alapító tagja, Kiss József (1926-2015) kezdeményezte, akinek emlékére ajánlották fel a tárlatot. 

A kiállítást ünnepélyes keretek között dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere nyitja meg október 15-én 17 órakor a múzeum Megyeház utca 17. szám alatti épületében, ahol Hufnagl Lóránt, az ARÉV műszaki vezérigazgató-helyettese fog szakmai bevezetőt mondani. A tárlaton a látogatók szemelvényeket láthatnak a vállalat hőskorából, illetve a meglévő filmdokumentumokból filmetűdöket tekinthetnek meg. 

A kiállításon – ami december 13-ig tart - a múzeum nyitvatartási idejében az egyesület tagjai várják a látogatókat, akiknek beszélgetéseket és vetítéseket szerveznek a városépítéshez kapcsolódó témákban, valamint klubfoglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >