Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Napokon belül kezdődik a parkolók felújítása
Napokon belül kezdődik a parkolók felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. október 15.

Image

Újabb vízivárosi fejlesztésekről számolt be sajtótájékoztatón dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok. Nemrég fejeződött be két játszótér felújítása a Rákóczi úti 31. és 39. számú épületek előtt összesen több mint négymillió forint értékben. Hamarosan kezdődik 160 parkoló felújítása a Sarló utca teljes hosszában. A munkát ütemezetten, az időjárás függvényében fogják végezni, minderről természetesen előre értesítik a lakosságot, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzák.

 

„Mindig örömteli dolog számomra, amikor újabb elkészült fejlesztésekről számolhatunk be. A Rákóczi utcai játszóterekre már régóta ráfért a felújítás. Szívügyem a játszóterek gondozása, melyeket úgy kell elvégeznünk, hogy a gyerekek és a szülők, nagyszülők is szívesen töltsék ott a szabadidejüket.” – hangsúlyozta a helyszínen rendezett sajtótájékoztatón dr. Horváth Miklósnéönkormányzati képviselő. Hozzátette, jövőre a képviselői keret adta lehetőségnek megfelelően folytatni szeretné a munkát a városrész más pontjain is.

 


 


A beruházás részleteiről Bozai István városgondnok elmondta: a 31. és a 39. szám előtti játszótereken a gyerekek biztonságát szolgáló ütéscsillapító gumiburkolat került a hinták alá, rendbe tették a játszóeszközök teljes környezetét, a zöldterületet és a padokat is. A 31. szám alatti térre került továbbá egy új, a nagyobb gyerekeket is szolgáló, az egyensúlyérzéket fejlesztő ügyességi játszóeszköz. Az összesen több mint négymillió forint értékű eszközbeszerzést és karbantartást képviselői keretből, illetve a Városgondnokság beruházásában finanszírozták.

Hamarosan egy újabb, a biztonságos közlekedést szolgáló beruházásra kerül sor a hét és félezer lakosú Vízivárosban. Napokon belül elkezdődik 160 parkoló felújítása a Sarló utca teljes hosszában, a Gáz utcától a Gőzmalom utcáig. Összesen közel 2.500 négyzetméteren javítják az elavult, töredezett, sok helyen balesetveszélyes betonburkolatot, ezt követi az aszfaltozás és a parkolóhelyek felfestése. A bruttó 18 millió forint értékű munkával a tavaly felújított járda és az útburkolat közötti terület is megújul, így a Sarló utca egységes, szép és biztonságos lesz.  

 


„A beruházást még idén ősszel, az időjárás függvényében, ütemezetten tudjuk elvégezni. A lakosságot természetesen előre értesíteni fogjuk a gépkocsikra kihelyezett szóróanyagokon és a közös képviselőkön keresztül is. Tisztelettel kérjük az autósok türelmét és megértését, hiszen mindez azért történik, hogy a Sarló utcai környezet kulturált és biztonságos legyen. Minden hasonló munka - például egy lakásfelújítás is - átmeneti kellemetlenségekkel jár, de mindez a lakókért van!” – emelte ki Horváth Miklósné. 

 


A beruházás a nyertes Útéppark Kft. kivitelezésében történik. – ismertette Bozai István. A munkát október 19-én, jövő hétfőn a páros oldalon kezdik majd. Lokális lezárások mellett cserélik a szegélyeket, szintre emelik és ahol szükséges, cserélik az aknafedlapokat. Ezután a parkolók teljes lezárása mellett történik a csatlakozások és a betonburkolat marása, az aszfaltozás és a burkolatjelek felfestése. Ez utóbbi teljes zárás 3-4 napot vehet igénybe a helyszíni viszonyok és az időjárás függvényében. A páratlan oldal lokális zárására a páros oldali aszfaltozással párhuzamosan kerül sor. A városgondnok arra kérte a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel a felújítással és a parkolók lezárásával kapcsolatos tájékoztatást a gördülékeny, minél gyorsabb munkavégzés érdekében.

 


A munkálatok ideje alatt a szemetes-konténereket védő rácsokat ideiglenesen elbontják, hogy az alattuk lévő burkolatot is felújíthassák. Éppen ezért kérik a közös képviselőket, hogy a hulladékgyűjtő edényeket tegyék más, biztonságos helyre. A rácsokat a felújítás idejére a Városgondnokság telephelyére szállítják, majd a beruházás végeztével visszahelyezik.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >