Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fókuszban a munkaerő
Fókuszban a munkaerő Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. október 16.

Image

A Hiemer-ház Báltermében két napon át a munka kerül a középpontba. A Fehérvári Állásbörzén a város legnagyobb munkáltatói mellett munkaerő kölcsönző és közvetítő cégek vesznek részt, de nagy hangsúlyt kapnak a tanintézmények és a képzésekkel, oktatással foglalkozó vállalkozások is. Sőt, a szerencsések akár álláshoz is juthatnak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

 

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Fehérvári Állásbörze idén új névvel, ugyanakkor a kiállítók terén ugyanazzal a széles palettával vár október 16-án és 17-én a Hiemer-ház Báltermében mindenkit, mint a korábbi években. Ahogy Posch Ede, a kiállítást szervező Lénia 2 Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, egy olyan rendezvényről van szó, ami népszerű mind a kiállítók, mind a város lakói körében. Ajánlotta a kétnapos programot mindazoknak a fiataloknak, akik most lépnek be a munkaerő-piacra és munkát keresnek, mind azoknak, akik ugyan jelenleg is jó állásban vannak, de még jobb pozíciót, illetve szakmai kihívást keresnek maguknak, hiszen a város legnagyobb munkáltatói képviseltetik itt magukat, mindenféle szakterületen, akár a legkvalifikáltabb szakterületeket is érintve. Ahogy fogalmazott, izgalmas a résztvevők köre. Nemcsak munkáltatók szerepelnek közöttük, hanem képzéssel, felsőoktatással foglalkozó cégek és intézmények is. Kiemelte itt a város felsőoktatásában egyre nagyobb szerepet betöltő Corvinus Egyetemet és a Pannon Egyetemet is. Emellett - mint elmondta - nem szabad elfeledkezni a munkaerő kölcsönző és közvetítő cégekről sem, illetve a tréningszervezéssel és diákmunkával foglalkozó kiállítókról sem.

 


Tájékoztatójában hangsúlyozta, hogy Székesfehérvár speciális helyzetben van, amire büszkék lehetünk, hiszen az országban egy olyan terület, ahol a munkanélküliség nagyon alacsony. Az aránya mindössze 3-4%. Ez a munkáltatóknak némi nehézséget is okoz, mert nem könnyű megfelelő munkatársakat találni. Így megindult a városban a jó munkaerőért egyfajta verseny is, még jobb pozíciók felajánlásával - s ennek ez a kiállítás is teret adhat.

 


Végül kuriózumként említette, hogy a Denso Kft. mind a két napon 11 órától operátori tesztírást is végeztet a kiállítás keretében, így - némi túlzással - valaki akár munkaszerződéssel is távozhat a rendezvényről.    

 

 

Turi Krisztina, a börzének helyet biztosító Hiemer Rendezvényközpont rendezvényszervezője elmondta, a Belváros szívében lévő épület – melynek felújítása 2011-ben készült el – szeretne minél több fehérvári felé nyitni. Egyik eleme ennek az egész évben látogatható Hetedhét Játékmúzeum, míg a másik a Rendezvényközpont kihasználtsága, ahol - mint önkormányzati tulajdonú közfeladatot ellátó épület - helyet biztosít egyrészt házasságkötéseknek, másrészt különböző önkormányzati rendezvényeknek, mint díjátadók, koncertek, konferenciák, ünnepségek, valamint tematikus programoknak is. Utóbbiakkal kapcsolatban példaként említette a tavaszi Utazás kiállítást, illetve a fiataloknak szóló Jegyesek bálját, valamint esküvői nyílt napot is tartanak, és természetesen az ilyenkor ősszel megrendezésre kerülő állásbörzére is mindenkit szeretettel várnak.  

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >