Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Immár a Grundfos is stratégiai partner
Immár a Grundfos is stratégiai partner Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. október 16.

Image

A DENSO Gyártó Magyarország Kft., az Alcoa-Köfém Kft. és az Alföldi Tej Kft. után a Grundfos a negyedik Fehérváron működő vállalat, mellyel stratégiai megállapodást kötött a kormány. Az erről szóló dokumentumot már alá is írták a Külügyminisztériumban.

 

 

A Grundfos magyarországi cégeinek alapítása óta évről évre folyamatos fejlődésen és növekedésen ment keresztül, azt eredményezte, hogy a 2008-ban a vállalat bejutott a legnagyobb 100 magyarországi vállalat közé. Egy közel 5000 négyzetméteres laboratórium mellett Székesfehérváron épült meg két éve Európa legmodernebb és legnagyobb szivattyú tesztberendezése.



A stratégiai együttműködési megállapodást Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, Török László, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója és Jánvári József, a Grundfos Hungária Kft. igazgatója írta alá.

 

Az ünnepélyes aláírás előtt Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a 63. stratégiai megállapodást köti a Magyarország Kormánya, ami nem csak egy a sok közül, hanem kiemelt jelentőséggel bír. A Grundfos a dán gazdaság zászlóshajójának számít és Magyarország ennek a világmárkának a legnagyobb termelője - mondta. A Grundfos és a kormány együttműködése hosszútávú: a vállalat folyamatos növekedést mutatott és komoly tervek vannak a magyarországi bővítésre.

 


 

Kim Jensen a Grundfos európai igazgatója elmondta, hogy "formalizálunk egy olyan folyamatot, ami már évek ót tart a Grundfos és a Magyar Kormány között, ezt hivatalos keretek közé szorítjuk. A kihívás, amivel szemben állunk az, hogy biztosítsuk a fenntarthatóságot és képesek legyünk energiahatékony megoldásokat találni."

Etikus és morális szempontból is felelősen viselkedünk a közösség fejlődésével. Az együttműködés hosszútávú és a tulajdonos alapítvány is hosszútávon gondolkozik, mely a teljesítményt és nem a mindennapi profitot várja el. A Grundfos elkötelezett a magyarországi tevékenység iránt. Az első 10 év sikeres volt és bízunk abban, hogy a következő tíz is az lesz. - hangsúlyozta a vállalat európai vezetője.

 


 

Az eseményen Székesfehérvár Önkormányzatát Mészáros Attila alpolgármester képviselte, aki elmondta, hogy a duális mérnökképzés területén is fontos partnere a dán vállalat a városnak. "Már a negyedik fehérvári vállalattal kötött megállapodást a Kormány, mely egyfajta elismerése a város fejlődő iparának. Székesfehérvárnak nagyon fontos partnere a Grundfos nem csak azért, mert több mint hétszáz embert foglakoztat, hanem azért is, mert a társadalmi felelősségvállalás terén is élen jár." - mondta a város alpolgármestere.

A Grundfos vállalatcsoport a világ legnagyobb szivattyúgyártó cége, 43 országban 74 vállalata van. A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. a korábban Dániában folyó motorgyártást 2000-ben helyezte át Tatabányára. Egy évvel később pedig megépült a második üzem is, majd 2007-ben átadták a székesfehérvári gyáregységet és Biatorbágyon működik a cég disztribúciós központja.

 


 

A három magyarországi gyártóegység közel 65 ezer négyzetméteres: az elsőben villanymotorokat, a másodikban nagyméretű keringető és szennyvíz-szivattyúkat, a harmadikban szennyezettvíz-szivattyúkat és nyomásfokozó szivattyúkat állítanak elő. A vállalat hatvan mérnökkel segíti a dán anyacég kutatás-fejlesztési tevékenységét, az két éve átadott új fehérvári gyárban megannyi fejlesztőmérnököt foglalkoztatnak. Egy közel 5000 négyzetméteres laboratórium mellett Székesfehérváron épült meg Európa legmodernebb és legnagyobb szivattyú tesztberendezése. Az 1500 köbméteres tesztmedence legmélyebb pontja 14 méterrel van a padlószint alatt és a legnagyobb tesztelhető szivattyúcsonk átmérője egy méter.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >