Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
ARAK-os helytállás a Maratoni OB-n Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. október 16.

Image

A kedvezőtlen körülmények ellenére a 2015. évi Maratoni Országos Bajnokságon rajthoz álló Bogos Tamás, 2 óra 27 perc, 34 másodperc alatt teljesítette a 42 195 méteres távot. Ezzel a teljesítménnyel a székesfehérvári sportoló éppen lecsúszott dobogóról, negyedik helyen végzett - tájékoztatott Tölgyesi Előd szakosztályvezető.

 

 

Az eső ellenére rekord létszámú távfutó vágott neki a 42 kilométeres távnak Budapesten a Spar Maratonon. Bogos Tamás nem a kürölményekkel foglalkozott. A saját, 3:30-as ezreket jelentő tempójában teljesítette a távot. A 2:27:34-es idővel - bár nem egyéni csúcs - elégedett lehetett.

A helyezéssel kevésbé, hiszen két héttel korábban a 10 km-es távon szerzett negyedik helyezését követően a maratonon a dobogó volt a cél. (Kép 4-es rajtszámban, sárgában)

"Szerencsénk volt az időjárással, melegítés közben még esett az eső, és alig volt 10-12°C között a hőmérséklet, de a rajt pillanatára elállt, így teljesen ideális volt a futóidő. A Budapest Maratonokon mindig vízválasztó a rakpartokon való futás, mivel általában erős szél fúj: már a verseny elején tapasztaltuk, hogy északról fúj a szél, és féltávtól fog eldőlni, hogy ki bírja jobban. A verseny elejétől az élbolyban futottam. A 26. km-nél az erős szembeszél nagyon megfogott, és eljött az első holtpontom, leszakadtam a későbbi győztes által vezetett kiscsoporttól, és nagyon visszaesett a tempóm. A 34.km-nél fogott meg a későbbi bronzérmes, és egyből el is tudott lépni. 50 méteres előnyre tett szert, mire összeszedtem magam. Felfutni már nem tudtam rá, de tartottam közöttünk a különbséget. Sajnos nem volt bennem elég tartalék, nem sikerült felfutni a dobogóra, de sikerült a 3 perc 30 másodperces átlagtempón belül beérkezni a célba, így legalább az időeredményemmel elégedett lehettem." - mondta a verseny után az ARAK atlétája.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >