Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkezdődtek a székesfehérvári Babahordozó Hét programjai
Elkezdődtek a székesfehérvári Babahordozó Hét programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. október 16.

Image

A Székesfehérvári Babahordozó Klub már nyolcadik alkalommal vállalkozik arra, hogy Nemzetközi Babahordozó Hét keretében színvonalas és gazdag programokat kínáljon a családok számára A Szabadművelődés Házában: a babahordozás ismertetésén és népszerűsítésén túl céljuk, hogy a kisgyermeket tervező, váró és nevelő szülők megismerjék a kötődő neveléshez kapcsolódó alapvető információkat.

 

A „Három nap a család körül” című szlogennel megrendezett háromnapos eseményen többek között szakpszichológus, szexológus, mozgásterapeuta, szülész, jógaoktató ad minden részletre kiterjedő tanácsokat az érdeklődőknek. Az eseményre ellátogatókat a rendezvény fővédnöke, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötte. 



Az Alba Babahordozó Egyesület berkein belül működő Székesfehérvári Babahordozó Klub immár nyolcadik alkalommal szervez nagyszabású programokat a Nemzetközi Babahordozó Héten. A „Három nap a család körül” mottóval megrendezett eseménysorozat október 15-17. között kínál széles és változatos programokat az érdeklődőknek.

 

A rendezvény megnyitóján Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka üdvözölte a megjelenteket. „Székesfehérvár számára nagyon fontosak a fiatalok, ezért remélem, a jövőben még több gyermek születik városunkban. Jól látható – például a felsőoktatásban véghezvitt fejlesztésekben is –, hogy kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a fiatal generáció tagjainak. Nagyon fontos azonban kiemelni, hogy a gyermekek fejlődése már a babakorban elkezdődik, ezért hatalmas jelentőséggel bír, hogy a kezdetektől fogva megkapják a figyelmet és a törődést. A Székesfehérvári Babahordozó Klub nagyon szép példáját mutatja annak, hogyan válhat valakiből jó szülő. A gondos szülővé válás folyamata tanulható, a babahordozás pedig kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy minél szorosabb kötődés alakulhasson ki. Reményeim szerint a mai alkalom is hozzájárul ahhoz, hogy a szülők felelősen, az egészséges életmód jegyében neveljék gyermekeiket.” – mondta Östör Annamária, aki köszönetét fejezte ki a szervezőknek.

 


 

A programon megjelentek minden részletre kiterjedő, hasznos információkkal lehettek gazdagabbak a természetes babahordozás ismérveiről, a válaszkész gondoskodásról, valamint a kötődő nevelésről is. A szervezők igyekeztek minden fontosabb témakört érinteni a gyermekneveléssel kapcsolatban: a résztvevők naprakészek lehettek többek között a várandósságnak, a szülésnek és a gyermekágyas időszaknak, a család testi-lelki egészségének, a gyermekek hordozásának, a szoptatásnak és a gyermekétkeztetésnek, illetve a közös játékoknak és elfoglaltságoknak a jelentőségéről is.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is felkészült szakemberek avatták be a gyermeknevelés és a harmonikus családi élet rejtelmeibe A Szabadművelődés Házába ellátogatókat. Szaktanácsadók, terapeuták, pszichológusok, pedagógusok, védőnők, dúla, alvásszakértő, szülész, mentálhigiénés szakember adta át tapasztalatait interaktív módon a szülőknek, valamint a szülőjelölteknek, akik nagy kedvvel vettek részt az előadásokon. Természetesen minden érdeklődőnek lehetősége nyílt feltenni kérdéseiket, amelyekre azonnal naprakész információkat kaphattak a szakemberektől. A programsorozat az elméleti tájékoztatáson kívül nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatcentrikus felvilágosításra is. A Nemzetközi Babahordozó Hét székesfehérvári programjain mozgásinstruktorok, jógaoktatók, trénerek és pedagógusok tartanak gyakorlati jellegű foglalkozásokat mindhárom nap. 

 


 

Az Alba Babahordozó Klub évekkel ezelőtt három lelkes édesanya kezdeményezésével alakult meg. A szervezet a kezdetekben még csak tíz-tizenöt főből állt, mára azonban már kétszáznál is több taggal rendelkeznek. „A létszámunkhoz hasonlóan a rendezvényünk is fokozatosan növekedett és bővült. Az első időkben mindössze egynapos volt a program, az elmúlt évben azonban már több százan vettek részt a többnapos eseményen. A programot alapvetően azzal a céllal rendezzük meg, hogy a babahordozást népszerűsítsük. A kínálatot úgy próbáltuk összeállítani, hogy minden érintett érdekes információval legyen gazdagabb. A gyakorlatcentrikus bemutatókon a dackorszak problémáitól, az anyai szorongásokon, az erőszakmentes kommunikáción, a szülésen, az óvodaérettségen keresztül a mozgásterápiákig többféle érdekesség is várja az érdeklődőket.” – közölte dr. Pintér Alexandra, az Alba Babahordozó Egyesület elnöke.

 


 

A kínált programok mellett folyamatosan tartottak tanácsadást a kötődő nevelésről, a babahordozásról és a szoptatásról is. A gazdag programkínálatban a nagy népszerűségnek örvendő gerincjógát, a baba-mama jógát és a Ringatót is kipróbálhatták a megjelentek. A háromnapos eseményen babahordozási, dúla és mosható pelenka tanácsadás, könyvajánló, szoptatási és homeopátiás tájékoztatás is szerepelt a programkínálatban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >