Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elnézést kért az E.ON
Elnézést kért az E.ON Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. október 20.

Image

Soron kívüli egyeztetést tartott Székesfehérvár Önkormányzata és az E.ON. A találkozón az E.ON sajnálatát fejezte ki a fák alvállalkozója általi megcsonkításáért és ígéretet tett arra, hogy hasonló eset a jövőben nem fordul majd elő. Székesfehérvár polgármestere és Tóth Béla, az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. ügyvezető igazgatója egyeztetett arról, hogy közösen teremtik meg a lehetőségét egy – a fák védelmét garantáló, ugyanakkor a szolgáltató számára is elfogadható – végleges megoldásnak.

 

 

Dr. Cser-Palkovics András pénteken közösségi oldalán és egy sajtótájékoztatón is felhívta a figyelmet arra a „barbarizmusra”, amelyet a közterületeken lévő fák ellen az E.ON által megbízott alvállalkozók elkövettek. Több mint 83500 emberhez ért el a hír és több százan csatlakoztak véleményükkel is a polgármesterhez.

A téma fontossága miatt soron kívüli egyeztetésre került sor a Városházán, ahol az energiaszolgáltató sajnálatát fejezte ki az elmúlt hetekben történt – elismerten a lakosság és a környezet szempontjai helyett csak az üzembiztonságot szem előtt tartó – facsonkítások miatt. Megkezdődött az Önkormányzat és az energiaszolgáltató között a tárgyalás egy olyan hosszú távú megoldásról, amely a környezetvédelemtől az áramszolgáltatás biztonságán át a levegőtisztaságig minden szakmai szempontnak megfelel.

 


 

Addig is, amíg ez a megállapodás létrejön, az E.ON ígéretet tett arra, hogy csak az élet- és vagyonbiztonság miatt elkerülhetetlenül szükséges beavatkozásokat végzik el, de minden esetben ezeket is előzetesen egyeztetik a várossal, valamint a keletkező zöld hulladék elszállításáról is gondoskodnak.

Mint a találkozón elhangzott: néhány héten belül remélhetőleg a végleges megoldás is megszülethet a fehérvári közterületi fák védelmében.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >