Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Főnixes szárnyalás, 4 arannyal
Főnixes szárnyalás, 4 arannyal Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. október 15.
Remekül kezdték "őszi hadjáratukat" a FŐNIX Rock and Roll Sporttánc Egyesület ifjú versenyzői. Benedek Dóra tanítványai Pápán a Black Bunny Kupa Nyugat-Magyarországi Területi Akrobatikus Rock and Roll Táncversenyen 4 arany és 2 ezüst érmet szereztek a Moonlight Children nagyformáció, a Dragon Girls Junior nagyformáció, a Popcorn Chidren kisformáció, az Angel Smile Junior kisformáció, a Lipstick felnőtt kisformáció és a Fürst Olivér-Pongrácz Lili Children páros jóvoltából.

 

 

A fehérvár egyesület az egész mezőny legjobbja lett medáltermésével, ugyanis 4 aranyéménél egyik egyesület sem tudott többet felmutatni. A FŐNIX SE elnöke, vezetőedzője, Benedek Dóra mélttán értékelte elégedetten a megmérettetést.

- A verseny a nagyformációk megmérettetésével kezdődött. Children kategóriában a már rutinosnak számító Moonlight és az egyesület legújabb és egyben legfiatalabb versenyzői a Fireballs tagjai képviseltek bennünket. A legkisebbek még csak 8-9 évesek, így nagyon nagy izgalommal várták életük első igazi táncversenyét, ahol már pontozó bírók előtt kellett bizonyítaniuk, hogy nem csak édesek, de rendkívül ügyesek is. A kis tehetségek gyönyürűen vették az akadályt és szép, összeszedett kört mutattak be a színpadon. Első versenyükön 6. helyen végeztek, ez mindenképpen szép teljesítmény.

A Moonlight az előző versenyszezonban boszis koreográfiájával az összes területi versenyt megnyerte, így vadonatúj produkciójukkal is a dobogó legfelső foka volt a cél. Az Egyiptomi Cicusok és Kleopátra egy újabb aranyat ért a csapatnak öt pontozóból négyen is a legjobbnak látták a fehérvári táncosokat, így megtartva a ranglista vezető helyet megszerezték a nap első arany érmét egyesületünknek! Gratulálunk a Moonlight csapatának!

Junior nagyformációban végre akadt ellenfele a Dragon Girls csapatának, hiszen az előző félévben egyedüli nevezői voltak a kategóriának. Az egyesület matróz lányai remekül szerepeltek és egyértelmű pontozással a dobogó legfelső fokára állhattak a három csapatot felvonultató mezőnyben.

A nagyformációk után a páros kategóriák következtek. Children kategóriában két párosunkért is izgulhattunk: a ranglista vezető Fürst Olivér és Pongrácz Lili, illetve a ranglista 3. helyezett Pisch Roland és Fürst Alíz lépett színpadra. Utóbbi legújabb koreográfiáját mutatta be, melyet a jól ismert Grease című film ihletett. Bár a dobogóról lecsúsztak táncosaink, a közönség körébe nagy sikert aratott a produkció. Két hét múlva az országos versenyen mutatkozik be a páros legközelebb, addig pedig renegteg munka vár a táncosokra, hogy a szurkolók mellett, a szakmai zsűrit is lenyűgözzék. Gratulálunk Rolinak és Alíznak a 4. helyezésért!

Olivér és Lili rendkívül magabiztosan készült a pápai versenyre, edzésről edzésre egyre jobbnak bizonyult a páros, mégsem várhattuk nyugodtan a színpadra lépés pillanatát. Olivér a verseny napjára lebetegedett, így az is kérdéses volt, ki tudnak-e állni a zsűri elé. Végül Olivér úgy döntött megpróbálja és kihozza magából a legjobbat, lesz, ami lesz... Lili remek formában volt és végül Olivér is parnere volt ebben, így öt pontozóból négyen is a legjobbnak látták őket. Megvédve ranglista vezető pozíciójukat a dobogó legfelső fokára állhattak fel! Nagyon gartulálunk a párosnak és Olivérnek jobbulást kívánunk! Velük is a két hét múlva megrendezésre kerülő országos versenyen találkozhatunk legközelebb!

A páros kategóriák után már csak a kisformációk maradtak hátra. Children kisformációban a Popcorn, a Wonderland, a Waterfall és a Sugar and Spice küzdött meg a 15 csapatból álló mezőnyben. A Fireballs nagyformációból alakult Waterfall és Sugar and Spice remekül szerepeltek életük első versenyén. Az előkelő 10. és 11. helyezéssel nagyon elégedett vagyok, persze biztosan tudjuk, hogy ez még csak a kezdet... Legközelebb két hét múlva Balatonfüreden a következő területi versenyen áll színpadra a két új formáció.  Szép volt lányok!

A Wonderland számára a dobogó megközelítése volt a cél, amiért a lányok mindent megtettek. Az elődöntő után ugyanis csak a 9. helyre sorolták őket, a reményfutamban azonban már a 6. helyre tornászták fel magukat. Végül a döntőben mindent beleadva elérték a kitűzött célt és a negyedik helyen zárták a versenyt! Így a móri táncosok igazán bebizonyították, hogy érdemes kűzdeni!

A Popcorn ugyan az előző félév országos versenyein mindig a legjobb nyugati kisformációként állt a dobogón, a területi ranglistán második helyen szerepel. A táncosok, ezért az első helyért táncoltak Pápán, ami az elődöntő után sikerült is nekik. A döntős körben viszont egy nagyon szoros pontozás mellett, ismét "csak" az ezüst érmet tudták megszerezni. Rájuk is nagyon büszkék vagyunk és gratulálunk a szép eredményhez! Két hét múlva Füreden bizonyíthat újra a csapat.

Serdülő kisformációban a Destiny képviselte egyesületünket. A csapat az elődöntőt követően a hatodik helyen állt, majd a reményfutamból elsőként jutott tovább, ezzel összesítettben negyedik helyen kezdte meg a döntőt. A végső megmérettetés után ismét a 6. helyre csúszott vissza a formáció.

Junior kisformációban az Angel Smile mutatkozott be legújabb koreográfiájával, mellyel a táncosok elsöprő sikert arattak: öt pontozóból öten találták őket a legjobbnak. Ezzel az eredménnyel megszerezték az egyesület 4. arany érmét és töretlenül vezetik tovább területi ranglistát. Nekik is gratulálunk!

Felnőtt kisformációban a Lipstick lépett színpadra a Főnix színeiben. A csapat egy új taggal bővült, aki a Pulzus TSE versenyzőjeként erősíti a formációt. Első közös bemutatkozásuk a második helyre volt elég. Gratulálunk a kíváló teljesítményhez és az újabb ezüst éremhez! Szép volt Lipstick! - fogalta össze a pápai történéseket Benedek Dóra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >