Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Önkéntességgel a közösségért  esélyt egy jobb életre!
Önkéntességgel a közösségért  esélyt egy jobb életre! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. október 22.

Image

Tuját és epret ültettek, valamint festési munkákat végeztek az Alcoa-Köfém Kft. dolgozói a Közösségi Szolgálati Hónap keretében a fehérvári Szent Imre Iskolaházban.

 

 

A kezdeményezéshez kapcsolódott dr. Cser-Palkovics András polgármester, a város és saját elkötelezettségét kifejezve a közösség iránt. Az eseményen jelen volt Katus István, az Alcoa ország- és vezérigazgatója, Viza Attila, a 8. számú választókörzet önkormányzati képviselője, valamint Vásárhelyi Tamás, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány magyarországi elnöke.

 



Az Alcoa-Köfém Kft. munkatársai intenzíven vesznek részt oktatási intézmények, gyermekotthonok, egészségügyi intézmények felújítási, udvarrendezési munkálataiban: a 10. Világszintű Közösségi Szolgálati Hónap során több mint 35 önkéntes munkát teljesítenek Fehérváron 2015 októberében. Szerdán délután a Szent Imre Iskolaházban ültettek tuját és epret, továbbá különböző festési munkákat végeztek el. Katus István ország- és vezérigazgató elmondta, hogy a vállalatnál minden 100 dolgozóból 60 vesz részt valamelyik eseményükön. „Próbálunk az önkéntes munkákkal visszaadni valamit a közösségnek, amelynek mi a részei vagyunk, amelyben élünk. Ez a tevékenység és kiemelkedően az iskolaház nagyon fontos számunkra; másrészt a mai munkánk az Alcoa faültetési programjához is kapcsolódik.” – mondta Katus István.

A Szent Imre Iskolaházban végzett önkéntes munkához csatlakozott dr. Cser-Palkovics András, kifejezve saját és a város elkötelezettségét a közösség iránt. A polgármester megköszönte a vállalatnak, hogy évről évre különböző módon a társadalmi felelősségvállalás keretében kiáll a fehérvári közösségi ügyek támogatása mellett. „Nem mehetünk el szó nélkül a hely szelleme mellett: az évekkel ezelőtt megálmodott és megfogalmazott kezdeményezés kapcsán, hogy Székesfehérváron egy ilyen iskolaház működjön, a város közössége bebizonyította, hogy ezt képes tartalommal megtölteni. Ez nem működhet a ház vezetőnek elkötelezettsége, szakmaisága nélkül, ami itt adott. Az önkormányzat és a vállalatok biztosíthatják ennek a munkának a kereteit támogatásukkal, hogy a napjaikat itt eltöltő gyerekek, fiatalok esélyt kaphassanak egy jobb életre.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András, majd kifejezte szándékát, miszerint a város kész segíteni az iskolaház működését és törekvéseit a jövőben is.

Vásárhelyi Tamás
, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány magyarországi elnöke tolmácsolta Böjte Csaba ferences testvér üdvözletét. Örömmel mondta el, hogy az iskolaház vezetői, Némethné Smohay Katalin és Németh Ádám személyében lelkes vezetőkre talált a Szent Imre Iskolaház, valamint fontos segítséget jelentett a város, a cégek és a polgárok támogatása. „Reményeink szerint egy induló pályázattal hamarosan újabb iskolaházat nyithatunk a Rác utcában, így még több rászoruló gyereknek tudunk majd segíteni.” – mondta Vásárhelyi Tamás.

 

 

 



A Szent Imre Iskolaház, Böjte Csaba ferences testvér székesfehérvári napköziotthona három éve nyitotta meg kapuit Székesfehérváron a Szúnyog utcában. A ház helyi rászoruló gyerekekről gondoskodik, akik a mindennapjaikat töltik itt iskola után: befolynak a házimunkába, tanulnak, játszanak, főznek – igazi családi közösségként működnek. Az Alcoa-Köfém Kft. dogozói az intézmény Rácz utcai házánál tuját és epret ültettek, illetve a lábazat- és a faoszlopok festését kivitelezték; míg a Szúnyog utcai háznál dekorációt festettek a falra, megerősítették, majd lefestették a kerítést és a székeket.

 


A város mellett a vállalat is elkötelezett a Szent Imre Iskolaház működésének segítésében: az Alcoa-vállalatcsoport odaajándékozta a székesfehérvári Skanzenben található és az Alcoa-Köfém Kft. tulajdonát képező házat az intézménynek, hogy a szolgáltatások bővítésével még több rászoruló gyermeket segíthessenek. A vállalat munkatársai rendszeresen kilátogatnak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megyei intézményeibe: rendbe teszik az udvart, vagy együtt tanulnak és játszanak a gyerekekkel.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >