Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Szombathelyen is befuccsolt a Vidi
Szombathelyen is befuccsolt a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. október 26.

Image

Ebben a szezonban először aratott két győzelmet egymás után a Videoton (PAFC 3-2, Honvéd 3-0), így bizakodva várhatta a szombathelyi kirándulást. Mindazonáltal óvatosságra intő jel lehetett, hogy a címvédő hónapok óta nem nyert idegenben - sőt, pontot sem szerzett - a Haladás pedig igen jó szezont futott eddig. Ennek megfelelően nem meglepő, hogy a 11-est is hibázó fehérvári csapat 1-0 -ra kikapott, s maradt ugyan a 7. helyen, ám ismét jobban tekintgethet hátrafelé, mint előre...

 

Az első játékrész nem túl nagy iramban kezdődött, több, mint negyed órán át nem történt igazán említésre méltó esemény. A 25. percben aztán megszerzte a vezetést a hazai együttes: egy bedobás után Gosztonyi csúsztatása Gál elé került, aki nem hibázott, 1-0!Ahogy idén eddig számtalanszor, megint hibázott a Vidi védelme. Hiába a nagy nevek, a legutóbbi idényben remeklő hátsó alakzat folyamatosan betlizik.

A játékrész hajrájában már jobban csipkedte magát a piros-kék alakulat, Suljic és Oliveira is ordító helyzetben hibázott, miközben a másik oldalon Gosztonyinak sem sok hiányzott a gólhoz. Ez azonban nem jött, így a Hali minimális előnyével vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején inkább a házigazdáknak voltak helyzeteik, ennek ellenére a Vidi hagyta ki azt amit nem illik: a 63. percben Oliveira beadása után Jagodics kezezett, ám a megítélt 11-est Feczesin elhibázta, Király védett! Ebben a helyzetben ez több, mint pazarlás! És az idő nem a fehérváriaknak dolgozott...

A hajrára bejött Ivanovszki és Soumah is, de nem sokat segített, sőt, már helyzetük sem volt a vendégeknek! Maradt az 1-0, a Haladás - megint - nem volt jobb, de legalább belőtt egy helyzetet, míg a piros-kék gárdának ez 11-esből sem ment, így megérdemelt a vasiak sikere.

Hiába az edzőváltás, idegenben továbbra is vérszegény, és - ez még fontosabb - pontszegény a Videoton. Addig amíg csak hazai pályán képes győzni, nem lesz esélye a dobogón végezni! A támadósorba nem halogatható egy vérbeli, gólerős befejező csatár igazolása! Az - elvileg - ezt a pozíciót betölteni hivatott Feczesin és Ivanovszki 1-1 találatnál tart 13 meccsen! Ez nem kevés, ez SEMMI! sőt, NULLA! Ennyit bárki tud szerezni akit beöltöztetnek piros-kékbe és két lába van... Erre nincs magyarázat, és alighanem senki nem is lenne rá kíváncsi. Egy csatárt a gólok minősítenek. Az a támadó, amelyik 13 bajnokin egy gólt képes szerezni, az nem érdemel semmilyen tekintetben dicséretet!

Horváth Ferencnek, mint egykori remek csatárnak, lesz dolga bőven a következő időszakban. Skandallum, hogy egy bajnokcsapat idegenben képtelen nyerni hónapokon keresztül! Konkrétan 1 hét híján 3 hónapja egyetlen pontos sem szerzett az időközben lejátszott 5 mérkőzésén ...

Szerdán a két gárda - ugyancsak Szombathelyen - a Magyar Kupában is összecsap, majd következik a Vidinek a DVTK elleni hazai bajnoki, október 31-én, szombaton 18:00 órakor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >