Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
AV19: EBEL 0, MOL Liga 3 Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. október 27.

Image

Tovább folytatja erőteljes liftezését az EBEL-ben a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. Rob Pallin együttese remekül kezdte a szezont, majd hatalmas mélyrepülésbe kezdett, az elmúlt 7 meccsét pedig közel 50 % -os mérleggel zárta, egy-egy vereséget győzelem követ, rendkívül hektikussá vált a csapat produkciója és eredményessége néha egy adott mérkőzésen belül is.

 

Ennek tükrében nem csoda, hogy a hétfő esti, klagenfurti kirándulást 4-2 -es zakóval zárta. A Volán mindkét gólját Francis szerezte. Öröm az ürömben: a MOL Ligás csapat mindenközben 6-0 -ra kiütötte a Fradit!

A vezetés még a fehérvári egyleté volt, majd fordítottak a karintiaiak. Erre még volt válaszuk Kovácséknak, ám az utolsó 15 percben már csak a KAC talált be kétszer. Lélektanilag döntő volt az osztrákok harmadik gólja, amit emberhátrányban ütöttek Rajna ketrecébe.

Apropó, Rajna! Voltak korábban sorban olyan meccsek amiken bravúrt bravúrra halmozott, s pontokat hozott csapatának. Ez az elmúlt hetekben elmaradt, egyre több könnyű, közte sok kifejezetten potyaízű gólt is kap. Klagenfurtban konkrétan 82.6 % -os hatásfokkal ténykedett, ami nagyon gyenge átlag. Váltótársa, Hetényi sincs csúcsformában, így jelenleg nem jön a kapuból az a plusz, amit egy igazán jó portás tud adni társainak, ez alaposan meg is látszik az AV19 eredményességén.

A fehérvári gárda marad 18 pontos, amivel a Villach társaságában a 10.-10. helyen osztoznak, a reménytelenül leszakadt (7 pontos) Ljubljana előtt. Az élmezőny már messze jár, az utolsó, még közvetlen rájátszást jelentő helyen (6.) tanyázó Bozen 8 egységgel többet gyűjtött a magyar egyletnél. A bajnokságból még sok van hátra, lehet javítani, de az előrelépéshez stabilizálni kell a Volán játékát. Kell a jó kapusteljesítmény, a komplett védelem hatékonyabb produkciója, s elsősorban a sokkal jobb helyzetkihasználás, mert ebben a tekintetben egészen biztos, hogy ligautolsó a társaság! Rengeteg ziccert tékozol el szinte minden mérkőzésen, s emberelőnyben is meddő. Márpedig ez luxus, főleg egy olyan csapat esetében, amely hátul rostokol a tabellán...

Szombaton, hazai jégen a Dornbirn ellen lehet javítani. Sőt, muszáj javítani!

Amig a "nagyok" Karintiában hokiztak, a MOL Ligában érdekelt második csapat hazai közönség előtta  Ferencvárost fogadta, és ütötte ki remek produkcióval 6-0 -ra! A "kis" Volánban Orban (3), Bodo (2) és Holmberg ütötték a gólokat. Tyler Dietrich alakulata ennek a sikernek is köszönhetően egyre közelebb lopja magát a dobogósokhoz, egyúttal jelentősen stabilizálja 4. helyét a táblázaton.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >